DRITANU JE KODNO IME "BRAT" Katnić briljira: "Ovi iz Evropola i nisu baš razumeli SKAJ aplikaciju - podnosim krivičnu protiv Abazovića"

Novosti online

30. 08. 2022. u 13:23

BIVŠI glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da će protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića podneti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

ДРИТАНУ ЈЕ КОДНО ИМЕ БРАТ Катнић бриљира: Ови из Европола и нису баш разумели СКАЈ апликацију - подносим кривичну против Абазовића

Foto: Printskrin

- Neću podneti krivičnu prijavu protiv Abazovića zbog pomaganja kriminalnoj grupi u pripremi moje likvidacije. Podneću krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja jer je Abazović izneo podatke da sam u vezi sa švercerima duvana koje je označio kao firmu Bemax - kazao je Katnić.

Dodaje da je u pitanju neistina i da nikad u životu nije imao nikakve veze sa švercom duvana, već se kao GST borio protiv kriminalnih grupa koje se time bave.

-Ja i moj tim smo preko 70 miliona evra vrednosti duvana oduzeli koji su švercovale kriminalne grupe. Kada je u pitanju firma Bemax, radi se o sjajnim privrednicima i poštenim ljudima. Sa njima nemam kontakt i ne poznajem ih. Donirali su školu od pet miliona, neka ovi drugi koji imaju 21 milion nešto doniraju - kazao je Katnić.

Ranije je, kako navodi, planirao da podnese prijavu protiv Abazovića zbog planiranja njegove likvidacije.

- Na Skaj aplikaciji su postojali podaci koji su potvrdili da su dva lica iz Crne Gore planirala da, kad meni prestane funkcija, izvrše moju likvidaciju. Sve je bilo savršeno i tehnički pripremljeno - naveo je on.

Tad je, kako dodaje, bila pripremljena likvidacija i Saše Čađenovića.

Abazović je, kako kaže, u Skaj prepisci jedne kriminalne grupe imao kodni naziv Brat.

-Zato sam ga ja često tako zvao - rekao je Katnić.

Ranije nije reagovao, kako kaže, jer su „izdajnici, proklete im duše, izneli sve informacije i obavestili Abazovića o našim saznanjima”.

- Abazović je, kad je saznao za mere nadzora, zapretio policijskim službenicima - tvrdi Katnić.

"Posle mene - potop"

Nakon njegovog odlaska iz Specijalnog državnog tužilaštva, kaže Katnić da je sve rastureno.

- Abazović je dolazio u moju kuću na selo, poslao ga je jedan moćan entitet, ali on je odmah počeo da mi postavlja uslove koje ja ne mogu da ispunim. Abazović je samo simulirao saradnju, a mene želeo da predstavi kao čoveka koji štiti kriminalce - kazao je Katnić.

On je rekao da je bio šokiran jer ih iz Evropola nisu obavestili da se sprema ubistvo glavnog specijalnog tužioca, 2-3 policajca, Zorana Lazovića, njegovog sina Petra i Saše Čađenovića na brutalan i gnusan način.

- Ja sam došao do zaključka da ovi iz Evropola i nisu baš razumeli Skaj aplikacije. To je moj zaključak, a on je uvek dobar. I da su hteli da se proslave ovi naši iz Evropola, odnosno kontakt tačke. Da puste da nas ovi pobiju, imali bi dokaze da ih pohapse. To se kaže jednim metkom, neću reć dva zeca, jer držim do sebe da sam lav, znači dva lava - rekao je bivši specijalni državni tužilac.

(Pobjeda/Gradska tv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!