DOKAZI O PROPUSTIMA U ISTRAZI MASAKRA NA CETINJU: Miloš Martinović kom je pobijena porodica u stanu našao devet neiskorištenih metaka

novosti online

29. 08. 2022. u 10:47

CETINjANIN koji je u krvavom piru sugrađanina Vuka Borilovića 12. avgusta izgubio porodicu – suprugu i dva sina, na mestu zločina pronašao tragove koje su istražitelji propustili da izuzmu.

ДОКАЗИ О ПРОПУСТИМА У ИСТРАЗИ МАСАКРА НА ЦЕТИЊУ: Милош Мартиновић ком је побијена породица у стану нашао девет неискориштених метака

Foto: Printskrin Youtube - MediaBiro

Kako je bilo moguće da se tragovi zločina, moguće i dokazni materijal, pronađu četiri dana nakon obavljenog uviđaja u stanu gde je živela porodica Martinović?

Ako je u stanu, u „zatvorenom prostoru“ koji je mesto zločina, pronađeno dosta novih tragova, koliko je detaljno obavljen uviđa u naselju Medovina, na otvorenom i širem krugu, tamo gde je Vuk Borilović ubio još sedam i ranio šest osoba?

Mnogo je pitanja bez odgovora i mnogo je indicija da istražitelji nisu profesionalno obavili uviđaj koji treba da posluži za rekonstrukciju tragičnih dešavanja na Cetinju 12. avgusta.

Zatekao deliće mesa i municiju

Kada je, četiri dana nakon masakra na Cetinju, Miloš Martinović ušao u iznajmljeni stan u naselju Medovina bb, gde mu je stanodavac Vuk Borilović ubio suprugu Natašu, jedanaestogodišnjeg Mašana i osmogodišnjeg Marka, na podu i po nameštaju dočekala ga je krv, na jednoj fotelji zatekao je deliće mesa koje su rascepili meci, u kuhinji neiskorišćene patrone lovačke municije, ispod kreveta futrolu lovačke puške, mobilne telefone svoje porodice... 

Foto: Printskrin

Tog dana ušao je u stan kako bi uzeo stvari svoje porodice. Samo on zna kako mu je bilo dok je, gledajući mesto gde su doskora mirno živeli, ponovo proživljavao tragediju.

Brižljivo je sakupio ostatke tela i pohranio ih u Crkvi u Bajicama, odakle će ih, kada smogne snage, staviti u grobnicu.

Neiskorišćenu puščanu municiju Martinović je poneo sa sobom u porodičnu kuću u Bajicama gde sada živi.

PRITUŽBA BEZ REAKCIJE 

Dan nakon toga, obavestio je, kako sam kaže, jednog od komandira u stanici policije, Lekovića, o nađenim dokazima. Kasnije je, negde oko 19 sati, priča Martinović, došao službenik policije Čabarkapa kojem je, ispred svoje kuće u Bajicama, predao devet komada neiskorišćene puščane municije.

Vuk sa suprugom, Foto Printskrin

Istog dana, 17. avgusta, o svemu što se događalo Martinović je poslao mejl obaveštenja na adrese načelnika Odeljenja bezbednosti Cetinje Dalibora Šabana, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

- Dana 16. 8. 2022. oko 13 i 30 sam pošao u Medovinu bb, kuću gde se desio zločin da uzmem lične stvari. Tom prilikom sam u kući, pored ličnih stvari, u kuhinji našao neiskorišćenu puščanu municiju (patrone). Po svemu sudeći, zaključujem da nije urađen uviđaj i ispoštovane zakonske procedure – informiše Martinović vrh crnogorske policije.

Ukazao je da je ponovo proživio teške trenutke i iskazao otvorenu sumnju da li policija uopšte želi da rasvetli zločin koji se desio 12. avgusta na Cetinju. 

- Osećam se povređenim zbog ovako neodgovornog odnosa prema žrtvama ovog monstruoznog zločina, prevashodno članovima moje porodice. U neverici da, pored sve muke, moram po kući da kupim neispaljenu municiju i ostale tragove zločina, gubim nadu da policija uopšte želi da rasvetli ovaj zločin - konstatovao je Martinović u pismu upućenom na tri adrese.

(Pobjeda)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!