POSLANIK DF DEJAN ĐUROVIĆ O ŠTRAJKU PROSVETARA: "Neki od njih štrajkuju i glađu usled nerešenog stambenog pitanja"

V.K.

05. 08. 2022. u 19:12

POSLANIK Demokratskog fronta i zamenik predsednika Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Dejan Đurović zatražio je hitnu sednicu ovog radnog tela Parlamenta zbog štrajka prosvetara iz Budve.

ПОСЛАНИК ДФ ДЕЈАН ЂУРОВИЋ О ШТРАЈКУ ПРОСВЕТАРА: Неки од њих штрајкују и глађу услед нерешеног стамбеног питања

Dejan Đurović, Foto Skupština CG

On očekuje da predsednik Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Damir Šehović sazove hitnu sednicu, a što može učiniti i predsednica Skupštine, na osnovu Poslovnika. 

- Neki od njih štrajkuju i glađu usled nerešenog stambenog pitanja i situacija zahteva delovanje. Tim povodom sam predložio kolegama poslanicima koji su članovi Odbora da, ukoliko predsednik odbora ili predsednica Skupštine ne sazovu sednicu, potpišemo zahtev za njeno sazivanje - navodi Đurović. 

- Potrebno je održati sednicu sa isključivo jednom tačkom dnevnog reda - stambena problematika prosvetnih radnika Budve, gde bi bili prisutni ministar prosvete mr Miomir Vojinović, predstavnik rukovodstva Sindikata prosvete Crne Gore i predstavnik Organizacionog tima prosvetnih radnika podstanara Budve - objašnjava Đurović.  

Poslanik DF-a smatra da je to obaveza koja ne trpi odlaganje jer može dovesti do tragičnih posledica. 

- Imamo ljudsku, moralnu i profesionalnu dužnost da se prema ovome odnesemo s dužnom pažnjom i analizom kako bi došli do najboljih rešenja - zaključuje Đurovića isključivo jednom tačkom dnevnog reda - stambena problematika prosvetnih radnika Budve, gde bi bili prisutni ministar prosvete mr Miomir Vojinović, predstavnik rukovodstva Sindikata prosvete Crne Gore i predstavnik Organizacionog tima prosvetnih radnika podstanara Budve - objašnjava Đurović.  

Poslanik DF-a smatra da je to obaveza koja ne trpi odlaganje jer može dovesti do tragičnih posledica. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte: Trenutak nakon sto je potpisan Temeljni ugovor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)