SMETAO IM BORAVAK PATRIJARHA I DELEGEACIJE SPC? Uprava policije Crne Gore oglasila se zbog pisanja medija

M. S.

04. 08. 2022. u 20:28

POVODOM dela teksta koji se odnosi na pojedine segmente postupanja policije, objavljenog u dnevnom listu „Pobjeda", koji su preneli i drugi mediji, a povodom istih i sličnih novoda, radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti oglasila se Uprava policije Crne Gore.

СМЕТАО ИМ БОРАВАК ПАТРИЈАРХА И ДЕЛЕГЕАЦИЈЕ СПЦ? Управа полиције Црне Горе огласила се због писања медија

Vlada CG

Iz Uprave je saopšteno da je delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, u Crnu Goru zbog potpisivanja Temeljnog ugovora ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli.

-Trećeg avgusta 2022. godine u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, kojim je između ostalog propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, izvršena je kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namene na Zlatici od strane službenika granične policije. Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su vršili predmetnu graničnu kontrolu.

- U postupku vršenja granične kontrole nije bilo nikakvog obmanjivanja, dok je komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, o njenom postupanju, shodno zahtevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar", Vasko Aković - saopštila je Uprava policije.

Prema navodima saopštenja Vasko Aković poseduje važeće rešenje o rasporedu na radno mesto načelnika Regionalnog centra granične policije „Centar", a o daljem njegovom angažmanu biće odlučeno rešenjem o raspoređivanju shodno Zakonu i novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstva unutrašnjih poslova.

-Netačni su navodi o zahtevima patrijarha Porfirija da određene policijske starešine rukovode policijskim aktivnostima, odnosno da pojedini policijski službenici učestvuju u poslovima njegovog obezbeđenja - saopštila je crnogorska policija, povodom pisanja nekih medija da je rukovodstvo UP obmanulo svog službenika Akovića povodom dolaska helihopterom u bazu MUP Crne Gore delegacije SPC, odakle je otputovala u vilu Gorica na potpisivanje Temeljnog ugovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri