PENZIONERI NA ULICI 14. JULA: Osnivačka Skupština NOV "Pokret penzionera Crne Gore" u Bijelom Polju

M. SEKULOVIĆ

05. 07. 2022. u 09:30

ONO što su već duže vreme najavljivali najstariji građani Crne Gore, korisnici Fonda PIO, to su i učinili. U Bijelom Polju je održana osnivačka Skupština NVO "Pokret penzionera Crne Gore", a za predsednika je izabran Svetozar Čabarkapa.

ПЕНЗИОНЕРИ НА УЛИЦИ 14. ЈУЛА: Оснивачка Скупштина НОВ Покрет пензионера Црне Горе у Бијелом Пољу

Foto M. Sekulović

U narednom periodu predsednik Skupštine biće Sadik Klimenta iz Rožaja, a potpredsednici Miladin Šebek iz Bijelog Polja i Miodrag Baltić iz Nikšića. Za 14. jul najavljen je veliki protest penzionera ne samo sa severa države već iz cele Crne Gore, koji će biti održan u Bijelom Polju.

- Na ovaj način najbolje ćemo štititi interese penzionera koji su trenutno u Crnoj Gori ekonomski najugroženija kategorija stanovništva. Sve ćemo uraditi da popravimo naš nezavidan položaj, da nas čuju i uvaže nadležne institucije, da ostanemo jedinstveni i ne dozvolimo uplitanje politike i podele u našim redovima - kazao je nakon izbora Čabarkapa.

Njegov kolega, dugogodišnji sindikalni lider i borac za prava obespravljenih radnika i žrtava tranzicije sa severa Crne Gore, novoizabrani predsednik Skupštine Sadik Klimenta, bio je jasan da nakon dugih godina obmana i prevara u kojima su plaćali veliku cenu, penzioneri nemaju više vremena da čekaju.

- Nećemo dozvoliti da političke strukture i politizovane strukovne organizacije rešavaju naša zarađena i stečena prava. Odlučno uzimamo sudbinu u svoje ruke, da generacijama koje su nam dužne naša zarađena prava saopštimo da je ova država izgrađena od našeg poštenog rada, te da mi ni po kojem zakonu, ni božjem ni ljudskom, ne možemo biti na začelju prioriteta - kazao je Klimenta.

Među zahtevima  iznos penzija

NA protestu zakazanom za 14. jul penzioneri će predstaviti svoje zahteve. Prema njima, najniža penzija umesto 270 treba da bude 350 evra, ali i da se i ostale penzije povećaju srazmerno s najnižom penzijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri