AKCIJA “ZAKLJUČAVANJE” U CRNOJ GORI: Zaplenjene cigarete vrednosti 850 hiljada evra

B. D.

22. 06. 2022. u 17:33

JOŠ jedna zaplena cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar sprovedena je danas pod kodnim nazivom “Zaključavanje” .

АКЦИЈА “ЗАКЉУЧАВАЊЕ” У ЦРНОЈ ГОРИ: Заплењене цигарете вредности 850 хиљада евра

KRIJUMČARENjE Radnici obezbeđenja "Luke Bar" prijavili krađu, Foto PR Luka Bar

Zaplenjeno 1.120 paketa cigareta čija vrednost se procjenjuje na 850 hiljada evra. U poslednjih nekoliko nedelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta. 

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC), sprovodeći akciju sprečavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda, kontrolisali su kontejnere u Slobodnoj zoni Luke Bar i tom prilikom otkrili skriveni magacin-kontejner u kojem se nalazilo ukupno 1120 paketa cigareta brendova Montreal i Kosmopolitan, saopštili su iz Uprave na Tviteru.

Foto: Uprava policije Crne Gore

- Pomenute cigarete nisu nigde evidentirane zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nisu mogli izneti iz Slobodne zone - dodaju u saopštenju

Iz Uprave prihoda i carina ističu da su tokom akcije kodnog naziva „Zaključavanje“, koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera.

- Uprava prihoda i carina izveštaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocenu da li ima elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - naveli su u saopštenju.

Pojačan je, kako dodaju, nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru.

 

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)