NOVI SKANDAL NA CETINJU U REŽIJI "KOMITA“: Flaša poletela ka Dritanu na proslavi Dana pobede nad fašizmom

M. S.

09. 05. 2022. u 21:20

DAN pobede nad fašizmom "crnogorske komite", koji su sa delom funkcionera DPS pokušali da sprečle ustoličenje Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 5. Septembra prošle godine, obeležili su ovogodišnji Dan pobede nad fašizmom-serijom skndala.

НОВИ СКАНДАЛ НА ЦЕТИЊУ У РЕЖИЈИ КОМИТА“: Флаша полетела ка Дритану на прослави Дана победе над фашизмом

Foto: D. Milovanović

Kako svcedoči foto materijal, ulaz na Cetinje je bio blokiran automobilima, a predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je sa pratnjom nekako uspeo da se "probije" i doputuje na Cetinje gde je Delegacija EU priređivala prijem, dočekan je u crnogorskoj Prestonici uličarskim psovkama i pogrdnim skndiranjem.

Na njega je u jednom momentu, izveštavaju elektronski mediji u Crnoj Gori, bačena i boca, ali ga nije pogodila...

Deo građana koji su na skup bez zvaničnog organizatora, zakazan na društvenim mrežama, stigli, saopštzili su da su na Belvederu "podigli zastavu slobode", a blokiranjem puteva nisu dozvoljavali diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobede nad fašizmom.

Na barikadi pred Cetinjem našli su se i predsednik i potpredsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Slaven Radunović. Radunović je na društvenim mrežama opisao šta se događa na Belvederu.

Foto DF

- Lideri i poslanici Demokratskog fronta bili su pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobede u Drugom svetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u CG, Kristine Oane Pope. Međutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mesta, kod Belvedera i na ulasku u ovu varošicu, tako da mnoge zvanice nisu uspele da dođu na mesto događaja. Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji. Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sedištem u CG da važne datume obilježavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gdje su svi dobrodošli. Nažalost, Cetinje više nije ništa od toga, već lokacija koja je odabrana za stecište ekstremista i fašista. To je nesrećna sudbina ove nekada prestonice koja je iznjedrila nekada najveće ljude u Crnoj Gori, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji. Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrijednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju, saopšteno je iz DF-a, čiji poslanici nisu uspeli da stignu na Cetinje

Skupou na Ceitinju na kome se vijori i zastava Vopjvodine, prisustvuje i omiljeni gost "komita" Nenad Čanak, ali i brojni poslanici i ražalovani ministri DPS.

Uprava polkicije nije se do 21 sat oglašavala povodom mučnih zbivanja na Cetinju...

KOMITE BLOKIRALE I LEKIĆA I ĐELjOŠAJA

Bruka Crne Gore, preciznije njene države! Javljam se tačno u 19:30 u evropskoj Crnoj Gori ka evropskom prijemu, na putu za Cetinje koji je blokiran. Čekam već 45 minuta. Očigledno ne mogu stići na prijem povodom Dana Evrope koji počinje u 19sati, na koji me je pozvala ambasadorka Popa, šefica delegacije EU u Crnoj Gori. Moje odsustvo na prijemu, naravno, ne mora biti veći problem. Zakrčeni u saobraćaju stajali su i diplomate, turisti i drugi putnici napisao je na svom FB naligu predsjednik Demosa i poslanik u Skupštini Crne Gore Miodrag Lekić, koji nije prisustvao svečanosti povodom Dana Evrope na Cetinju zbog blokade, a zapitao se da li su se parlamentarci Evropskog parlamenta probili.

Foto Fejsbuk

-Niko nista ne objašnjava. Ne vidi se ni gde je zaplet, ne vidi se, bar ne odavde, policija. Ali koji god bio režiser i izvođač svega ovoga neko bi trebalo da dobro odgovora. Neko i iz države ako je ovako nemoćna. Stvarno, i još jednom, bruka države Crne Gore, napisao je Lekić, a prijemu nijep Mogao da prisustvuje ni predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Foto Fejsbuk

-Krenuo na Cetinje na dan Evrope. Ambasada Evropske Unije organizovala proslavu za zvaničnike... Na ulazu na Cetinju, blokiran saobraćaj! Ministri, poslanici, ambasadori, predsjednici opština... čekaju u koloni i nakon dužeg čekanja, naravno vraćaju se natrag. Kakva sramota i nepoštovanje Evropske unije. Kakva poruka da pozvani gosti Evropske Unije ne mogu da stignu do domacina, napisao je Đeljošaj i izvinio se ambasadorki Popa zbog ovog, kako je kazao, incidenta.

ITALIJANE LEPŠE DOČEKIVALI

“Komite” ne dozvoljavaju da se održi proslava Dana Evrope na Cetinju, u bašti dvorca. Neka znaju diplomate i ostale zvanice, da su Italijane 1941. mnogo lepše dočekivali. Nama se ne moraju izvinjavati, mi znamo zbog čega su frustrirani, ali bi mogli makar stranim zvaničnicima.Mi odosmo na piće.

Ovako je situaciju na Cetinju opisao poslanik DF Slaven Radunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)