DPS PONOVO BOJKOTUJE: Odložena sednica Odbora za bezbednost Crne Gore

Tanjug

09. 05. 2022. u 13:16

NEDOLASKOM na sednicu Odbora za bezbednost poslanici DPS-a Mila Đukanovića onemogućili su za danas zakazano saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministra policije Filipa Adžića i direktora UP Zorana Brđanina, kao i v. d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kantere, a u vezi sa dokumentom Europola.

ДПС ПОНОВО БОЈКОТУЈЕ: Одложена седница Одбора за безбедност Црне Горе

Odbor za bezbednost, Foto Skupština CG

Sednica Odbora za bezbednost sazvana je na inicijativu predsednika Milana Kneževića (Demokratski front), a pozvani su trebali da budu saslušani u vezi sa objavljenim dokumentom Europola, koji je crnogorsku vlast u julu prošle godine upozorio da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Sednica Odbora nije održana zbog nedostatka kvoruma, a predsednik Milan Knežević je rekao da ga je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović pre početka sednice obavestio da ne može doći na kontrolno saslušanje, zbog današnje akcije u kojoj je uhapšen predsednik Privrednog suda i još deset njegovih saradnika.

Poslanik Marko Milačić je za poslanike DPS-a rekao da nisu došli na sednicu Odbora, jer su, kako kaže, namerno izbegli da se govori o izveštaju Europola, preneli su podgorički mediji.

On je rekao da su poslanici DPS-a u zgradi Skupštine, ali da nisu došli na sednicu Odbora da se ne bi razgovaralo o njihovim vezama sa Zoranom Lazovićem, ocem Petra Lazovića za kojeg Europol kaže da je pripadnik kavačkog kriminalnog klana.

Inače, manjinska vlada Dritana Abazovića izabrana je krajem aprila uz podršku DPS-a.

 

BONUS VIDEO:

HAPŠENjE STEČAJNE MAFIJE U CRNOJ GORI: Priveden Blažo Jovanić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)