VUČUROVIĆ O ISTUPU KRIVOKAPIĆA: Nastavlja se antisrpska politika Sekule Drljevića, šta o tome misli SNP?

V. K.

07. 05. 2022. u 10:34

NIJE prošlo ni dvadeset dana od formiranja manjinske vlade, a ona je pokazala da će joj glavna smernica u spoljnoj politici biti konfrontacija sa Srbijom i srpskim narodom.

ВУЧУРОВИЋ О ИСТУПУ КРИВОКАПИЋА: Наставља се антисрпска политика Секуле Дрљевића, шта о томе мисли СНП?

Foto: V. K.

To je bilo očekivano odmah nakon saznanja da će lider montenegrinske antisrpske politike Ranko Krivokapić pokrivati funkciju ministra vanjskih poslova. On je, naravno, iskoristio prvu priliku da pokaže da će spoljna politika Crne Gore nastaviti da ide putem političkih sukoba sa Srbijom, a najavio je i diskriminaciju prilikom izbora ambasadora koji će isključivo biti birani po tome koliko su spremni da služe ideologiji Ranka Krivokapića, odnosno njegovog političkog prethodnika Sekule Drljevića. Kako sada smiešno i tragikomično zvuče, ranije saopštene priče Dritana Abazovića da će to biti vlada pomirenja. O kakvom se pomirenju radi najbolje svedoce stavovi Ranka Krivokapića. Naravno, ništa bolje odnose sa Srbijom nije želeo ni kabinet Zdravka Krivokapića koji nije bio izabran glasovima DPS i SDP kao Abazovićeva vlada. Kako samo uspevaju različite vlade da održe jedini kontinuitet antisrpstva i mrznje prema najbližima je očigledno pitanje na koje odgovore ne mogu dati samo drustvene nauke nego će se i medicina morati pozabaviti ovim analizama.

Nema nikakve sumnje da će povratak Ranka Krivokapića u politiku, i to na ovako važnu funkciju označiti radikalizaciju prilika u CG, povećanje međunacionalnih tenzija, pokušaj da se oživi politika diskriminacije i progona srpskog naroda i SPC.

A što se tiče Srbije i njenog predsednik Aleksandra Vučića, oni su mnogo puta pokazali da žele najbolju saradnju i partnerstvo sa Crnom Gorom, a Ranko Krivokapić je poput svog rođaka Zdravka, prvi javni nastup nakon što je izabrana manjinska vlada, iskoristio da napadne Srbiju.

U konačnom, Ranko Krivokapić pokazuje pravo lice družine okupljene u novom kabinetu, a bilo bi veoma važno da čujemo šta o ovim stavovima ima da kažu oni koji su na izborima bili zajedno s nama na izbornoj listi, a sada zajedno s Krivokapićem vode unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje.

Pozivamo ih da se čuje njihov glas i da nam javno saopšte šta misle o ovome što i u njihovo ime saopštava Ranko Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVAK U ZAGRLJAJU JECINE SUPARNICE: Zbog ovog susreta gore mreže - San se danas ostvario (FOTO)