VESNA MEDENICA PREBAČENA U SPUŽ: Lekari dali saglasnost da može boraviti u zatvorskim uslovima

S. Đ.

27. 04. 2022. u 21:02

BIVŠA predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, osumnjičena da je počinila krivično delo protivzakonit uticaj, juče je iz Kliničkog centra u Podgorici premeštena u Istražni zatvor u Spužu.

ВЕСНА МЕДЕНИЦА ПРЕБАЧЕНА У СПУЖ: Лекари дали сагласност да може боравити у затворским условима

Foto Arhiva Novosti

Odluka o premeštaju doneta je nakon što su lekari dali saglasnost da može boraviti u zatvorskim uslovima. Da će njegova branjenica bolničku sobu zameniti ćelijom, advokat Zdravko Begović saznao je prilikom posete.

- Upravo u trenutku kada sam bio u poseti mojoj branjenici u KBC, u hodniku sam sreo dežurnog lekara dr Sretena Kavarića, koji mi je rekao da su oni predali otpusnu listu u kojoj je navedeno da može da boravi u Istražnom zatvoru uz odgovarajuću pažnju i negu zatvorskih lekara i uz odgovarajuću terapiju koju bi primala, a koju bi preporučili lekari KBC. Upravo iz tog razloga zatvorska služba je reagovala i donela odluku da se Vesna Medenica prebaci u Istražni zatvor - kazao nam je Begović.

Ovakvu odluku Medenica je teško podnela.

- Odluka da odlazi u Istražni zatvor i mnogima oko nje je vrlo teško pala a kamoli njoj. Bio sam u tim trenucima pored nje, pokušao sam da je utešim - dodao je Begović.

Sa druge strane, kako je novinarima potvrdio koordinator službi bezbednosti Dritan Abazović, nadležni organi raspisali su lokalnu poternicu za njenim sinom Milošem, koji je označen kao organizator kriminalne grupe.Abazović tvrdi da postoji komunikacija sa nadležnim organima Republike Srbiji povodom izručenja Miloša Medenice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna