ZABORAVLJENI MILOV SARADNIK U VLADI? U Abazovićevom premijerskom timu i poražene partije na poslednjim parlamentarnim izborima

V.KADIĆ

14. 04. 2022. u 09:18

POČASNI predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić i godinama bliski saradnik predsednika Crne Gore i lidera DPS Mila Đukanovića, poznat po žestokim antisrpskim stavovima, napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu, blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, litijaški pokret za odbranu svetinja, zagovornik uklanjanja crkve na Rumiji, učesnik protesta na Belvederu i Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija - ulazi u vladu Dritana Abazovića!

ЗАБОРАВЉЕНИ МИЛОВ САРАДНИК У ВЛАДИ? У Абазовићевом премијерском тиму и поражене партије на последњим парламентарним изборима

Foto Arhiva "Novosti"

Zaboravljeni političar će uz aktuelnog lidera partije Raška Konjevića pokrivati jedan od dva "zarađena resora".

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević sarkastično je prokomentarisao najavu da će u novoj vladi biti predstavnici SDP.

- Ko bi bio bolji ministar vanjskih poslova kokainske vlade nego Ranko Krivokapić. Svi ljudi koji su glasali protiv DPS mafije i njihovih satelita 30. avgusta 2020. godine u suštini su glasali da Ranko Krivokapić postane ministar vanjskih poslova - ocenio je Medojević.

Kako će manjinska vlada funkcionisati nagovestila je bivša predsednica Socijaldemokratske partije, poslanica Draginja Vuksanović Stanković. Ona je oštro "odbrusila" lideru SNP Vladimiru Jokoviću, koji je izjavio da će srpstvo i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori opstati, najavljujući potpisivanje Temeljnog ugovora, održavanje popisa stanovništva koji je trebalo da se obavi prošle godine.

- Postojaće Crna Gora! Vratićemo oteto CPC. Svaki ugovor suprotan Ustavu i zakonima Crne Gore neće biti potpisan. Mi smo na putu EU integracija i nećemo se vraćati ratnohuškačkim politikama. A to što Joković ima potrebu da ulazak u Vladu pravda na ovakav način svom biračkom telu i Vučiću nije naš problem. Ko se pravda, taj se optužuje - poručila je Vuksanović Stanković.

Draginja Vuksanović Stanković, Foto skupstina.me

Predlog za sastav manjinske vlade biće spreman do kraja sedmice. Potpredsednik SNP Dragan Ivanović potvrdio je da će toj partiji pripasti šest ministarstava, kao i da će SDP biti deo manjinske vlade.

- Resori odbrane i vanjskih poslova mogli bi da pripadnu toj partiji, ali to zavisi i od dogovora između mandatara i SDP - saopštio je Ivanović, objasnivši zbog čega im ne smeta prisustvo SDP u Vladi.

- Oni nisu bili vlast. Oni su opozicija već šest godina i čini nam se da su u ovom trenutku bili najprihvatljiviji.

Ivanović poručio da će SNP sarađivati sa SDP, Foto SNP

KADROVI SNP

SNP će pripasti mesto predsednika Skupštine Crne Gore i šest resora u manjinskoj vladi. Potpredsednik partije i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić navodno će biti vicepremijer i ministar poljoprivrede. Ministarstvo zdravlja preuzeće član Predsedništva SNP Zoran Terzić, dok će ministar prosvete najverovatnije biti mr Miomir Vojinović, ministar sporta Vasilije Lalošević, ministar finansija mr Aleksandar Damjanović i ministar pravde Marko Kovač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista