RAZBIJEN LANAC KRIJUMČARENJA CIGARETA: Uhapšeno šest osoba u koordinisanim akcijama u Rožajama i Nikšiću

M. S.

13. 04. 2022. u 16:49

SPROVODEĆI operativne aktivnosti policija je juče presekla dva pravca krijumčarenja u koordiniranim akcijama u Rožajama i Nikšiću, u blizini granice sa Republikom Srbijom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

РАЗБИЈЕН ЛАНАЦ КРИЈУМЧАРЕЊА ЦИГАРЕТА: Ухапшено шест особа у координисаним акцијама у Рожајама и Никшићу

Foto: D. Milovanović

Tom prililom uhapšeno je šest osoba i zaplenjena 142 paketa cigareta namenjenih švercu. Privremeno je oduzeto šest motornih vozila koja su korišćena za izvršenje krivičnih dela.

- U objektu koji je vlasništvo B.M. iz Rožaja policija je pretresom pronašla i oduzela 62 paketa cigareta bez akciznih markica, kafu, raznu tekstilnu garderobu, kao i četiri terenska motorna vozil a, od kojih tri bez registarskih oznaka koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje krivičnog dela.B.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina i sproveden nadležnom državnom tužiocu, saopštila je Uprava policje, čjii pripaenici su u drugoj akciji, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom kontrolisana dva vozila, Mercedes ML i kombi vozilo VMW Transporter u kojem je pronađeno 80 paketa cigareta bez akciznih markica. Cigarete i vozila su oduzeti.

- Ovom prilikom, zbog sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje u pokušaju lišeni su slobode V.D. (25), V.D. (44), V.N. (56), M.M. (41) i V.M. (20) iz Nikšića, dok se u saradnji sa nadležnim državnim tužiocem sprovode dalje aktivnosti, između ostalog i pretresanje više lokacija na teritoriji opštine Nikšić, kao provera  i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na eventualnu povezanost sa određenim krivičnim delima iz prethodnog perioda, kažu iz policje.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA U RS - Uhapšeno 19 osoba, zaplenjeno 400 kilograma droge

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja