U OSVIT ZORE, IZMEĐU BARA I ULCINJA: Žuđelović doživeo ribarski san (FOTO)

B.Dabić

05. 04. 2022. u 19:53

S PRVIM svitanjem, u uvali između Bara i Ulcinja, Amir Žuđelović (31) doživeo je ribarski san- ulovio je kapitalca, evropsku barakudu dugačku 110 centimetara.

У ОСВИТ ЗОРЕ, ИЗМЕЂУ БАРА И УЛЦИЊА: Жуђеловић доживео рибарски сан (ФОТО)

Foto: B.Dabić

Nakon 15-minutne borbe čoveka i škarama (barakuda) “krupna riba” je kapitulirala na ribarskom čamcu.

Vrhunski ribolovni doživljaj u uvali Utjeha – Komina gde je Žuđelović ranom zorom ulovio kapitalca- škaram težak 5,5 kilograma što je prava retkost u crnogorskim vodama Jadranskog mora.

Foto: B.Dabić

Za Amira Žuđelovića koji se ribolovom bavi dvadesetak godina – ulov ovakvog kapitalca je bila dinamična borba, na moment neizvesna, ali je na kraju bitku dobio te svojim ukućanima i prijateljima planira prorediti gastronomski doživljaj nakon uspešnog ribolova.

- Ulovio sam je na “živi mamac”. Na barci sam bio sa ocem Fikom. Izvlačenje je trajalo oko 15 minuta. Nije bilo lako. Bila je to prava borba čoveka i ribe - kazao je Žuđelović.

Odrastao na obali mora u uvali Utjeha, između Bara i Ulcinja, i ribolovom se bavi od dečačkih dana. Žuđelvić potvrđuje da se ovakva riba baš retko lovi u crnogorskim vodama Jadranskog mora.

Foto: B.Dabić

Prema ribolovačkim pričama - krupan škaram poseban je izazov iz više razloga Izdužena čeljust naoružana je snažnim, oštrim i velikim zubima koji mu daju mogućnost da iz jedne tačke napadne sve što se nađe oko njega... poput krokodila. Tako oblikovana čeljust, poput aparata za tranžiranje, prelazi u vretenasto, elegantno telo prošarano karakterističnim prugama.

Morski predator, najaktivniji je u periodima „zone sumraka“ što ga čini gotovo mističnom, egzotičnom lovinom.

BONUS VIDEO: 

MESTO GDE SU ROĐENI SRPSKA CRKVA I NOVI ZAVET: Reporter "Novosti" u drevnoj Nikeji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a