PODSEĆANJE NA NEDELA NATO-a: U Beranama još jedno sećanje na borce pale u ratovima od 1990. do 1999. godine

M. S.

24. 03. 2022. u 13:43

OVAJ datum prilika je da se podsetimo nedela NATO-a i setimo se svih onih koji su tokom devedesetih godina stradali u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

ПОДСЕЋАЊЕ НА НЕДЕЛА НАТО-а: У Беранама још једно сећање на борце пале у ратовима од 1990. до 1999. године

M.S.

Na današnji dan 1990. godine NATO je ispalio prvu raketu na kasarnu u Danilovgradu, gde je pala i prva žrtva. Jedan događaj posebno nećemo i ne smemo zaboraviti, a to je bombardovanje mosta na Murini i ubijanje naše nedužne dece. Tokom ratnih dešavanja mobilisano je 65.000 boraca iz Crne Gore i ako neko može da kaže da nije bilo bombardovanja, žrtava i da Crna Gora nije bila u ratu – ja im kažem da jeste.

Ovo je povodom još jednog sećanja na NATO agresiju na SRJ, nakon polaganja venaca pred spomenikom borcima iz Berana, palim u ratovima od 1990. do 1999. godine, kazao predsednik Udruženja boraca ratova 1990–1999. godine Savo Vučetić, ističući neizmernu zahvalnost porodicima stradalih boraca koji su na tradicionalan i čojski način odgajali i vaspitali svoju decu, braću i sinove da se otadžbina brani na način kako su oni to i činili, izražavajući bol za svojim stradalim ratnim drugovima i sugrađanima.

- Srpski narod ne sme zaboraviti svoja stratišta – Loru, Knin i Oluju, Kosmet i Žutu kuću - kazao je Vučetić obraćajući se prisutnim poslanicima u Skupštini Crne Gore, tražeći od njih da nikada ne podignu ruku za bilo kakvu odluku koja bi vodila u izdaju i na štetu Srba.

Osim Delegacija Udruženja boraca ratova 1990–1999. godine, vence i cveće na spomenik podignut u centru grada u znak sećanja i zahvalnosti na patriotizam 24 Beranca pala u ovim ratovima, osim njihovih porodica i prijatelja, položili su predstavnici boračkih organizacija, rukovodstvo Opštine i Skupštine opštine Berane, predstavnici političkih partija i građani...

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju