"NOĆNI VUKOVI" PAMTE NATO AGRESIJU: Položili vence kod srpske ambasade u Moskvi, jedna poruka je posebno potresna (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2022. u 13:26

PREDSTAVNICI ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" su ispred ambasade Srbije u Moskvi odali poštu žrtvama NATO agresije na SR Jugoslaviju.

НОЋНИ ВУКОВИ ПАМТЕ НАТО АГРЕСИЈУ: Положили венце код српске амбасаде у Москви, једна порука је посебно потресна (ФОТО)

Foto: Novosti

Više od tri stotine bajkera je, noseći srpske i ruske trobojke, klečeći položilo vence na ogradi ambasade.

Foto: Novosti

Među vencima se posebno istakao jedan plišani meda sa porukom "Oprosti nam".

Foto: Novosti

"Noćni vukovi", koje predvodi Aleksandar Sergejevič Zaldostanov, poznatiji kao Hirurg, su poznati po izrazito prosrpskom stavu.

Foto: Novosti

Zaldostanov je tako 22. februara, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin priznao nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike, pozdravio taj potez, dok su "Vukovi" klicali: "Donbas-Rusija, Kijev-Rusija, Kosovo-Srbija!"

Foto: Novosti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je odlikovao Zaldostanova 12. marta 2013. godine Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešću u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju sećanja na heroje Otadžbinskog rata.

Hirurg je osvedočeni prijatelj Srbije i srpskog naroda, što je isticao u brojnim intervjuima.

BONUS VIDEO: Otkriven spomenik đeneralu Veljku Radenoviću u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SUDIĆE NAM VIŠI SUD U BEOGRADU:Radikal Miljan Damjanović posle odluke Mehanizma u Hagu da prepusti slučaj srpskom pravosuđu