JOANIKIJE RASPET ZBOG IZJAVE: Mitropolit crnogorsko-primorski stavom o ratu ražestio bivši režim u Podgorici i njegove medijske perjanice

V. KADIĆ

17. 03. 2022. u 10:30

VELIKA hajka podigla se na mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nakon njegove izjave da je "Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina".

ЈОАНИКИЈЕ РАСПЕТ ЗБОГ ИЗЈАВЕ: Митрополит црногорско-приморски ставом о рату ражестио бивши режим у Подгорици и његове медијске перјанице

Foto Z. Jovanović

Posebno iz krugova bliskih bivšem režimu Mila Đukanovića i njegovih medijskih perjanica koji ovih dana šire antirusku histeriju. Na sve to niko iz vrha države ne reaguje niti pokušava da stane u zaštitu cetinjskog arhijereja.

Iz Ambasade SAD u Podgorici pozvali su SPC da stane u odbranu ukrajinskog naroda, dok je otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijalka osudila mitropolitovu izjavu.

U Milovoj DPS smatraju da Joanikije priziva rat u Crnu Goru:

U napade na mitropolita uklopila se uređivačka politika podgoričkog dnevnika "Vijesti" koju odnedavno kreiraju Dragan Šolak i njegov imenjak Đilas. U hajci prednjači jedan od osnivača tog koncerna Željko Ivanović, optužujući mitropolita Joanikija za mešanje u rat i krvoproliće u Ukrajini!

Logo

- Mitropolit Joanikije, nažalost, krivce vidi u "svetskim mešetarima koji gledaju svoj interes". Ni reči o invaziji, kršenju međunarodnog prava, zloglasnom i korumpiranom diktatoru Putinu. Mitropolit cetinjski se tako svrstao uz bok Putinovog patrijarha Kirila. I za njega je uzročnik agresije mrski Zapad, odnosno vrednosti koje se pokušavaju nametnuti "tradicionalnom" istoku. Kiril Putinov rat smatra legitimnim otporom pomenutim vrednostima, pre svih LGBT pravima, dok Joanikije krivce nalazi u neprincipijelnoj koaliciji "bezbožništva, ateizma i komunizma", naveo je u svojoj kolumni "Muke po Joanikiju" Ivanović.

HTELI SU DA NAS ISELE

PROTOJEREJ-stavrofor Branko Tapušković upozorio je da nije posao ambasade da se meša u crkvena pitanja, ali i da to nije posao Evropskog parlamenta da osuđuje Crkvu na neprimeren način.

- Svedoci smo da je bivša vlast zaista od Crne Gore projektovala malu Ukrajinu kada smo i mi kao SPC bili prinuđeni da se bavimo politikom, donošenjem onog bezakonog Zakona o neslobodi veroispovesti - naveo je Tapušković, uz podsećanje da je bivši premijer Marković sveštenstvu pretio iseljenjem iz Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!