ĐUKANOVIĆ ODLUČIO: Vanredni izbori u Tivtu 5. juna

B.Dabić

12. 03. 2022. u 19:41

VANREDNI izbori u Tivtu održaće se 5.juna.

ЂУКАНОВИЋ ОДЛУЧИО: Ванредни избори у Тивту 5. јуна

Foto: AP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doneo je odluku o raspisavanju izbora za odbornike Skupštine opštine Tivat, koji će se održati 5. juna ove godine, saopšteno je iz Službe za informasanje predsednika Crne Gore.

Vlada Crne Gore je 10.marta donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Tivat i izglasala petočlani Odbor poverenika koji preuzima ingerencije tivatskog lokalnog parlamenta.

Imenovani su: Spasoje Ljesar, Goran Sindik, Milena Kovačević, Marko Vukašinović i Novica Vuković.

Podsetimo na sednicu SO Tivat, 2. marta, došlo je samo 11 odbornika  manjinske vladajuće koalicije građanskih listi: Narod pobjeđuje, Bokeški Forum i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat pa Skupština opštine Tivat nije ni održana.

Na sednicu ponovo nije došlo 16 odbornika opozicionih partija DPS, SDP, SD i HGI koji još od septembra prošle godine bojkotuju tivatski parlament i uskraćujući mu kvorum za rad.

To je bio sedmi pokušaj održavanja parlamentarnog zasedanja, na kome je trebalo da bude usvojen budžet i odluka o skraćenju mandata skupštini.

Rok za privremeno finansiranje ističe 31. marta.

BONUS VIDEO: 

VUČIĆ U OBRENOVCU I BUSIJAMA: Budućnost pripada onima koji grade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI DETALJI O SMRTI BRANA MIĆUNOVIĆA: Sumnja se da je ovo uzrok