KOD PLJEVALJA IZMERENO MINUS 30 STEPENI! Na Kosanici kao u Sibiru, zima se ne predaje

M. D.

12. 03. 2022. u 13:02

Na Kosanici kod Pljevalja zabeležena temperatura od minus 30 stepeni Celzijusa.

КОД ПЉЕВАЉА ИЗМЕРЕНО МИНУС 30 СТЕПЕНИ! На Косаници као у Сибиру, зима се не предаје

M.D./Fejzbuk

Ako je verovati instrumentima automatske stanice Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore jutros je na Kosanici kod Pljevalja, u šest časova i 30 minuta, zabeležena temperatura od minus 30,06 stepeni Celijusa.

M.D./Fejzbuk

Dijagram temperatura, vlažnost za mesto Kosanica

Iz Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore se nisu oglašavali niti su, verovatno zbog vikenda, odgovarali na  telefonske pozive.

M.D./Fejzbuk

Dijagram temperatura, vlažnost za mesto Kosanica 

Da se zima još uvek ne predaje govore podatci da je, u subotu ujutro, zabeležen  debeo minus u većini gradova na severu Crne Gore.

U Pljevljima je, u šest časova i 20 minuta  izmereno minus  15,  Beranama i Kolašinu minus 12, Bijelom Polju minus 11 stepeni Celzijusa.

Na Žabljaku je u isto vreme automatska stanica registrovala temperaturu od minus 18, 4 dok je na Njegovuđi kod Žabljaka ona iznoisila minus 24, 5  stepeni Celzijusa.

U isto vreme visina snežnog pokrivača na Žabljaku je 111 centimetara, Rožajama 39, Kolašinu 29 centimetara dok je u ostalim gradovima na severu znatno manja debljina snežnog pokrivača.

Treba kazati da je ove godine 25. januara zabeležena rekordno niska temperatura od kad se  meri u Crnoj Gori. Tada je takođe na Kosanici kod Pljevalja  izmereno rekordnih minus 33,2 stepena.

Tada je iz Hidrometeorološkog zavoda saopšteno da ovaj rekord možda i nije najniža temperatura već da je ona u prošlosti mogla biti i niža jer je na mernom mestu Kosanica merna stanica instalirana pre par godina.

Ranije je  najniža zabeležena temperatura u Crnoj Gori  bila iz  1985. godine u Rožajama -32 stepena Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini