FEKALIJE NA PLAŽI, A U MASLINJAKU HELIODROM: Bahati i nemarni investitori uništili Sveti Stefan, nekada prestižno letovalište

M. SEKULOVIĆ

07. 03. 2022. u 07:39

JEDINI spas za Sveti Stefan i crnogorski turizam je vraćanje grada hotela državi. Nije teško doći do većinskog paketa akcija. Kompanija "Budvanska rivijera" ima oko 42 odsto akcija, tako da je potrebno samo malo volje. Mi nećemo više dozvoliti zaključavanje plaža koje meštanima i gostima nisu bile dostupne 14 godina!

ФЕКАЛИЈЕ НА ПЛАЖИ, А У МАСЛИЊАКУ ХЕЛИОДРОМ: Бахати и немарни инвеститори уништили Свети Стефан, некада престижно летовалиште

Foto Inicijativa

Treba li da trpimo 42 godine, na koliko je zaključen ugovor o zakupu i gledamo Mila Đukanovića sa porodicom, kako se sami, uz ogromno obezbeđenje sunčaju na čuvenoj Maloj Kraljičinoj plaži? Treba li da se potpuno devastira ovaj turistički dragulj, koga su zakupci arhitektonski unakazili, zbog čega su pre nekoliko meseci meštani podržani čelnicima Opštine Budva porušili ogradu na mestima gradnje i uništavanja "sveca".

Ovo, za "Novosti", kaže predsednik Saveta MZ Sveti Stefan Vladislav Mitrović, član Inicijative za vraćanje Svetog Stefana državi i narodu, koji navodi da je pre nekoliko dana sečeno drveće u Miločerskom parku, raskopane su staze, a na najlepšim mestima postavljene su metalne tende!

- Izlivena je betonska kocka za navodni heliodrom usred maslinjaka! Zakupac je uništio šetališnu stazu od Svetog Stefana do Pržna, koja je trebalo da vodi do Budve. Oni su uništili i kanalizacionu mrežu, pa smo je sanirali uz pomoć Opštine Budva. Koliko su mislili o "svecu", vidi se i po tome što su dozvolili da se fekalije izlivaju po plaži! Zamislite kakav je zločin počinjen nad ovim prelepim parčetom Mediterana gradnjom dve zgrade sa stanovima za tržište - nabraja nepočinstva investitora Mitrović.

Ilustrujući nebrigu zakupaca koji su prošle godine zatvorili usred sezone letovalište, Blažo Kažanegra, iz Inicijative za vraćanje Svetog Stefana, kaže da je na "svecu" uništena i letnja pozornica, remek-delo arhitekte Branislava Mitrovića, njegov rad iz 1982. u koautorstvu sa Vasilijem Milunovićem.

- Bogataši svugde u svetu ulažu u kulturu i pozorišta. Nas taj trend zaobilazi, pa se naša pozorišta uništavaju. Nekome je očigledno smetala naša kultura i tradicija, predstave, predavanja, folklor, i tome slično - kaže Kažanegra i podseća da je punih osam godina, od 2007. do 2015. godine pozornica bila mesto za održavanje pozorišnih predstava festivala Grad teatar.

PRODAJA STANOVA JEDINI INTERES

IZ Inicijative za vraćanje Svetog Stefana kažu da sumnjaju da je jedina namera zakupca bila prodaja stanova u Miločerskom parku.

- Očigledno, njih samo zanima objekat koji se gradi od 20.000 kvadratnih metara stambenog prostora u Miločerskom parku koji nije zaštićen kao kulturno dobro, a trebalo je biti - kaže Blažo Kažanegra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki