NOVO HAPŠENJE ZBOG KRAĐE CIGARA IZ LUKE BAR: Kamiondžija iz Podgorice lišen slobode, vrednost tovara 10 miliona evra!

S. B.

10. 02. 2022. u 08:53

VOZAČ kamiona iz Podgorice Jovan Drašković lišen je slobode zbog krijumčarenja, nakon što su zbog nestanka cigareta iz Luke Bar uhapšeni carinik Dejan Dabanović (42) i Mamo Peročević (44).

НОВО ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КРАЂЕ ЦИГАРА ИЗ ЛУКЕ БАР: Камионџија из Подгорице лишен слободе, вредност товара 10 милиона евра!

Foto Arhiva

Oko 10 miliona evra je procenjena vrednost 11.349 cigareta paketa koje su ukradene iz Luke Bar. To je potvrdio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar (ODT) tužilac Radovan Đurišić.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da su zbog krađe cigareta iz Slobodne zone, u Luci Bar, uhapšeni osnivač i izvršni direktor firme "Peročević" M. P. iz Bara i D. D., zaposlen u Upravi prihoda i carina. U utorak je policiji oko 11 časova prijavljeno da je na kapiji skladišta firme "Montenegro duvan komerc", koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, došlo do oštećenja carinske plombe, nakon čega je pregledom utvrđeno da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta.

Iz policije ističu da je 8.829 nestalih paketa predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu su smeštene u navedeno skladište.

- Nakon sprovedenih policijsko–tužilačkih aktivnosti, utvrđen je identitet vlasnika teretnog motornog vozila marke „volvo“ koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme „Montenegro duvan komerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar, te su slobode lišeni M. P. (44) iz Bara, kao osnivač i izvršni direktor u pravnom licu „Peročević“ d. o. o. Bar zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje i D. D. (42) iz Bara, zaposleni u Upravi prihoda i carina zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja - navodi se u zvaničnom saopštenju.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA U RS - Uhapšeno 19 osoba, zaplenjeno 400 kilograma droge

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OBIČAJI I VEROVANJA NA SVETOG SAVU: Jednu boju ne treba nositi, šta treba da urade deca i šta znači ako zagrmi