UKRADENE CIGARETE VREDNE 10 MILIONA EVRA: Cariniku i izvršnom direktoru firme „Peročević“ određeno zadržavanje do 72 sata

B.Dabić

10. 02. 2022. u 06:50

DVOJICI Barana cariniku Dejanu Dabanoviću (42) i Mamu Peročević (44) određeno je u sredu veče zadržavanje do 72 sata nakon što ih je saslušao dežurni tužilac.

УКРАДЕНЕ ЦИГАРЕТЕ ВРЕДНЕ 10 МИЛИОНА ЕВРА: Царинику и извршном директору фирме „Перочевић“ одређено задржавање до 72 сата

Foto: B.D.

Oni su uhapšeni nakon što je otkrivena velika krađa cigareta iz skladišta u luci Bar.

Oko 10 miliona evra je procenjena vrednost 11. 349 cigareta paketa koje su  ukradene iz Luke Bar. To je potvrdio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar (ODT)  tužilac Radovan Đurišić.

Iz Uprave policije ranije  su saopštili da su zbog krađe cigareta iz Slobodne zone, u Luci Bar, uhapšeni osnivač i izvršni direktor firme „Peročević“ M.P. iz Bara i D.D. , zaposlen u Upravi prihoda i carina. U utorak  je policiji oko 11 časova prijavljeno da je na kapiji skladišta firme „Montenegro duvan comerc“, koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, došlo do oštećenja carniske plombe, nakon čega je pregledom utvrđeno da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta.

Iz policije ističu da je 8.829 nestalih paketa predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu su smještene u navedeno skladište.

- Nakon sprovedenih policijsko – tužilačkih aktivnosti, utvrđen je identitet vlasnika teretnog motornog vozila marke „volvo“ koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme „Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar, te su slobode lišeni M.P. (44) iz Bara kao osnivač i izvršni direktor u pravnom licu „Peročević“ d.o.o Bar zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje i D.D. (42) iz Bara zaposleni u Upravi prihoda i carina zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri