ZVANIČNO SAOPŠTENJE SPC: Evo o čemu je patrijarh razgovarao sa političarima iz Crne Gore

Novosti onlajn

28. 01. 2022. u 21:31

NJEGOVA Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore.

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ СПЦ: Ево о чему је патријарх разговарао са политичарима из Црне Горе

Foto: Novosti

Patrijarh Porfirije je razgovarao sa potpredsednikom Vlade g. Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta dr Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije g. Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta g. Nebojšom Medojevićem, g. Andrijom Mandićem i g. Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede mr Aleksandrom Stijovićem, kao i donedavnim ministrom pravde dr Vladimirom Leposavićem.

- Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

- Sagovornici NJegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore. Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori - navedeno je u zvaničnom saopštenju Srpske Pravoslavne Crkve. 

BONUS VIDEO:

MATIJA BEĆKOVIĆ U NIKŠIĆU: Ore se pesme o Kosovu, komite pokušale da naprave haos

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)