VELIKI POŽAR U PODGORICI: Vatra progutala čitav market, stravične fotografije sa lica mesta (FOTO)

Novosti onlajn

28. 01. 2022. u 09:42

U MARKETU u ulici Cetinjski put u 1.45 časova izbio je veliki požar u kome, srećom, nije bilo povređenih.

ВЕЛИКИ ПОЖАР У ПОДГОРИЦИ: Ватра прогутала читав маркет, стравичне фотографије са лица места (ФОТО)

Depositphotos

Izgorela je radnja marketa i elektroopreme, a bile su ugrožene i susedne kuće i objekti, piše cdm.me.

Službi zaštite i spasavanja upućena je prijava da iz objekta Idee izlazi veliki dim.

- Izlaskom posade na licu mesta konstatovano je da je u pitanju požar velikih razmera i da je došlo do potpune eskalacije požara. Plamenom je bio zahvaćen skladišni deo objekta i velika pretnja širenja požara na susedne povezane objekte, među kojima i objekti stanovanja - navode iz Službe.

S obzirom na to da su se prijavile i eksplozije u objektu, u akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca, a u ispomoć su pristigle kolege iz Službe zaštite i spasavanja Cetinja i Danilovgrada.

- Pripadnici Službe uspeli su da odbrane susedne objekte, magacin supermarketa i objekat pored su bili zahvaćeni požarom - navode iz Službe.

Poseban rizik predstavljala je podrumska prostorija susedne kuće, u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razređivač, boje i lakovi).

- Pri gašenju problem je predstavljala zgusnutost objekata kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija. Pripadnici Službe uspeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce, uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija - navode u Službi.

Požar je stavljen pod kontrolu u 4.36 sati, a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje još uvek tinjaju.

BONUS VIDEO:

HAOS U VRANjU: Zapaljena četiri automobila ispred kuće direktora Parking servisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna