DRITAN KREĆE U NAPAD: Glavni odbor URE mu dao legitimitet za ideju manjinske vlade

V. K.

24. 01. 2022. u 20:35

GLAVNI odbor URE dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrešenju političke situacije u Crnoj Gori kroz model manjinske vlade. Partija Dritana Abazovića smatra da je to ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize.

ДРИТАН КРЕЋЕ У НАПАД: Главни одбор УРЕ му дао легитимитет за идеју мањинске владе

Foto Tanjug

- Podržavali smo Vladu sve vreme, ona je bila sa mnoštvom mana ali i nekim dobrim rezultatitma, a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog saveta u Skupštini videlo se da ona ne može dalje nastaviti svoj put u postojećem formatu. URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome Krivokapić i njegovi ministri su za to vreme hteli da URU izbace iz vlasti. Sve to vreme URA nije htela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet - navodi se u saopštenju.

- Evropskom vladom moramo da odblokiramo put Crne Gore u EU integracijama. URA evropskom vladom u ovom trenutku nudi rešenje koje je optimalno ali i ne beži od izbora. Još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu jeste i taj što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa, jer kad to ne bi rekli transparentno i sada bili bi kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde a sedam meseci postojeći model vlade nije uspeo da izabere novog ministra pravde.

Kategorički URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom. U toj vladi učešće će uzeti pre svega potpisnici Memoranduma, a u njoj neće biti mesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti. Evropska vlada nastaviće program „Evropa sad“, učiniti ga održivim privući nove investicije što je neophodno za ekonomski rast i razvoj. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja - stoji u saopštenja.
 

BONUS VIDEO: 

RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma