PRVE NEDELJE ČASOVI NA MREŽI? Još neizvesno da li će biti produžen raspust kao i povratak đaka u školske klupe

Z. Z.

15. 01. 2022. u 07:39

PRILIKOM utvrđivanja najnovijih epidemijskih mera Ministarstvo zdravlja je preporučilo da se produži školski raspust pa da učenici umesto 24. krenu u školu 31. januara.

ПРВЕ НЕДЕЉЕ ЧАСОВИ НА МРЕЖИ? Још неизвесно да ли ће бити продужен распуст као и повратак ђака у школске клупе

Kristina Mihailović, Foto N. Ž./PR Centar

Od utorka, kada je to predloženo, resor Vesne Bratić još se nije izjasnio o predlogu struke.

- Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta će kao i ranije veoma odgovorno razmotriti preporuku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje i doneti odluku koja je u najboljem interesu đaka - kazao je Vladimir Knežević iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

- U stalnom smo kontaktu sa Sindikatom prosvete i u koordinaciji sa njima narednih dana ćemo odlučiti koji je najbolji način organizovanja nastave, odnosno da li će prva nedelja biti onlajn i da počne kako je planirano školskim kalendarom 24. januara ili da drugo polugodište u školskim i predškolskim ustanovama počne sedam dana kasnije. Svima nam je cilj da deci sačuvamo zdravlje, da dobiju što je moguće kvalitetnije obrazovanje u sadašnjim uslovima. O svim odlukama koje donese resorno ministarstvo javnost će biti na vreme obaveštena.

Kristina Mihailović, iz Udruženja roditelja, kaže da su protiv odlaganja početka drugog polugodišta, neprihvatljiva im je nastava na daljinu u prvoj nedelji, pa radije pristaju na produžetak raspusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio