BORBA: Omiljena firma DPS-a seli biznis u Švajcarsku

Novosti online

12. 01. 2022. u 12:30

KOMPANIJA Bemax, koja se povezuje sa vrhom DPS-a, krenula je u zatvaranje poslova u Crnoj Gori, u toku je prodaja značajnog broja sredstava kojima raspolažu, a u planu je da biznis presele iz države, potvrđeno je BORBI iz više izvora.

БОРБА: Омиљена фирма ДПС-а сели бизнис у Швајцарску

Foto: Tanjug

Kako Borba piše, već su ostvareni određeni kontakti, pa je gotovo izvesno da će Bemax nastaviti da poslovno deluje u Švajcarskoj, gde su dobili određene ponude.

Spekuliše se da su tamo dobili već određene poslovne ponude, pa sada žure, u susret izboru nove garniture u tužilaštvu Crne Gore, da sve poslove u Crnoj Gori zatvore.

Prema nezvaničnim informacijama, značajan deo mehanizacije kojom raspolažu je već u fazi prodaje, naročito kamioni.

Izvori su potvrdili da je gotovo izvesno da je Švajcarska novo stanište te kompanije, a da je za to najzaslužniji prvi čovek DPS-a Milo Đukanović.

Pošto je postalo izvesno da od povratka DPS-a na vlast nema ništa, polako svi ljudi bliski bivšem režimu pakuju kofere, naročito jer je izvesno formiranje nove Vlade, koja će naslediti nesposobni kabinet premijera Zdravka Krivokapića, zahvaljujući kome DPS u poslednjih godinu dana nije poslat u političku pošlost.

MILOVA PUTOVANjA U ŠVAJCARSKU

Bivši premijer i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović najmanje je tri puta sletao i zadržavao se na aerodromima u Švajcarskoj bez zvaničnog objašnjenja, dok se za 12 letova Vladinim avionom od juna 2016. do marta 2020. godine na te destinacije ne znaju ni putnici ni razlozi.

Možda upravo u toj činjenici treba tražiti razloge što Bemax planira da poslovanje nastavi baš u toj zemlji. Još ako se zna da je tamo nastanjen kontroverzni biznismen Stanko Cane Subotić, partner i ortak Đukanovića, onda postaje sve jasnije.

ACO ĐUKANOVIĆ, LUKSEMBURG, ŠVAJCARSKA I DUBAI

Zanimljivo je i da je stariji brat šefa DPS-a Aco Đukanović, nakon što je ta partija izgubila vlast, napustio Crnu Goru i nastanio se, kako se spekuliše, u Luksemburgu, koji nije tako daleko od Švajcarske. I u tom podatku može da leži istina zbog čega Bemax kreće na pomenuto tržište i zašto napuštaju Crnu Goru.

Bolji poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori tvrde da će se DPS vrhuška u narednom periodu kretati u dva pravca. Jedan je ka Švajcarskoj, drugi je ka Dubaiju. I ta dva kanala već uveliko funkcionišu u praksi.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri