POKRENUĆE SMENU MINISTARA: Oštra reakcija DNP na odluku vlade da razreši direktorku "Nacionalnih parkova"

V. K.

20. 12. 2021. u 07:00

POSLANICI Demokratske narodne partije (članice Demokratskog fronta) glasaće za interpelaciju o nepoverenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić, saopštili su iz stranke Milana Kneževića, poručujući da će potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra Ratka Mitrovića.

ПОКРЕНУЋЕ СМЕНУ МИНИСТАРА: Оштра реакција ДНП на одлуку владе да разреши директорку Националних паркова

Foto Vlada CG

Ova reakcija usledila je nakon što je Vlada Zdravka Krivokapića donela odluku da razreši direktorku "Nacionalnih parkova" Jelenu Kljajević, koja je član DNP-a. Ocenili su da je Kljajević smenjena u "sramnoj kadrovskoj kombinaciji Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević".

- Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz "Monteputa", Uprave za šume, "Barske plovidbe" i desetine drugih odbora i sistema, ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini, ističe se u saopštenju DNP-a, podsećajući da su pomenuti ministri do sada redovno na Vladi glasali za eliminaciji kadrova DNP-a, pa iz tog razloga, kako ističu, više nemaju nikakvu obavezu prema "kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj meri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavideo".

Naglašavaju da će poslanici DNP-a potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra urbanizma i prostornog planiranja Ratka Mitrovića, kao i za osobe, koje su sa njim povezane, jer je, kako saopštavaju, Mitrović poslednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smenu a da pre toga sam ne bude smenjen i procesuiran.

- O Žani Praščević tek nećemo trošiti reči, već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje - napominju u ovoj stranci.

Inače, iz dokumenta koji je objavljen na sajtu Vlade, vidi se da je predlog za razrešenje Jelene Kljajević podneo ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

- Upravni odbor NOCG dao je negativno mišljenje o zakonitosti rada i rezultatima poslovanja Jelene Kljajević, direktorke NPCG, i konstatovano je zabrinjavajuće stanje u svim aspektima u NPCG - navodi se u obrazloženju rešenja.

Vlada je donela i odluku o imenovanju profesora fizičkog vaspitanja Aleksandra Bulatovića za novog direktora.

KLjAJEVIĆ: OVO JE ČIST REVANŠIZAM

JASNO je da se radi o revanšizmu i da je ovo samo želja Zdravka Krivokapića, njegov kabinet je upoznat sa svim opstrukcijama, ali nikada nisu odgovorili - izjavila je Kljajevićeva, dodajući da dugovi u preduzeću (preko 950.000 evra) nisu nastali za vreme njenog mandata.

Foto DNP

- Mnoge nelogičnosti sam nasledila. Tu, pre svega, mislim na restorane koji su oduzeti iz vlasništva NPCG-a i dati privatnim licima. Preduzeće je izgradilo restoran na Žabljaku, za koji i dalje plaća ratu u Investiciono-razvojnom fondu od pet hiljada evra.

Nikada nije došlo do revizije tih ugovora, a pritom, zakup koji privatnici plaćaju ide u budžet, a ne direktno "Nacionalnim parkovima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)