KRITIKUJU I RIVALI I PARTNERI: Posle dvanaest meseci rada vlade Zdravka Krivokapića, većina razočarana i nezadovoljna

V. K.

04. 12. 2021. u 08:38

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović optužio je premijera Zdravka Krivokapića i njegovu vladu da je minulih dvanaest meseci služila velikosrpskim interesima u Crnoj Gori, ali i geopolitičkim interesima Rusije. U salvi kritika dodao je da je aktuelna izvršna vlast služila i interesima samo jedne verske zajednice u Crnoj Gori, aludirajući na Srpsku pravoslavnu crkvu.

КРИТИКУЈУ И РИВАЛИ И ПАРТНЕРИ:  После дванаест месеци рада владе Здравка Кривокапића, већина разочарана и незадовољна

Foto Vlada CG

- Ova vlada dovela je u pitanje čak i put prema Evropi smatra Đukanović. Izveštaj Evropske komisije se ne može pročitati drugačije do ovako kako učiteljica reaguje na neposlušnog đaka u prvom razredu osnovne - "u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti, do smene". Ova vlada umesto da služi svojoj, služila je drugoj državi.

U reagovanju predsednik Vlade poručuje Đukanoviću da više nikoga ne može da zaplaši.

- O odlasku u ćošak govori čovek koji je čitav svoj politički život proveo po ćoškovima, iza leđa naroda okružen ćutanjem i zidovima organizovanih kriminalnih grupa. O ćoškovima govori čovek koji je institucije zamenio političkim i kriminalnim ćoškovima. O smeni govori lider partije koju je narod smenio. Đukanoviću, spustite taj vaš nervozno podignuti prst, više vam ne stoji - odgovorio je Krivokapić.

I upravo iz premijerovog kabineta reagovali su na navode DPS da imaju većinu za rušenje Krivokapića i ekspertskih ministara.

- Predsednik DPS-a (na korak do ostavke) nam poručuje kako je vreme ove Vlade vreme propadanja Crne Gore, podsećajući da se u izveštaju EK pominje afera "koverta", čiji su glavni akteri, kako navode, upravo Đukanović i generalni sekretar njegove službe, bivši gradonačelnik Podgorice - istakli su iz Vlade.

Oni lideru DPS-a savetuju manje selektivnosti i žele mu uspešne "zimske pripreme za ostavku".

- Ne u Majamiju, ne u Dubaiju, ne na Britanskim devičanskim ostrvima, već u Crnoj Gori - poručili su iz premijerovog kabineta.

Godina rada Vlade naišla je na osudu i parlamentarne većine, čak i liste "Za budućnost Crne Gore" čiji je bio nosilac na izborima 30. avgusta prošle godine. Najjači konstituent je ponudio platformu dvema drugim koalicijama - Mir je naša nacija i Crno na bijelo, koja se odnosi na formiranje nove Vlade bez aktuelnog premijera i njegovog tima. Konstatuje se da aktuelna Vlada nije napravila diskontinuitet od prethodne koju je vodio Duško Marković u unutrašnjoj i spoljnoj politici kao i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

AMERIKA: REZULTATI IZOSTALI

SAD očekuju da će crnogorska vlada ispuniti obećanja, data pre više od godinu, da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu i dati prioritet reformama potrebnim za pristupanje EU.

- Kao i uvek, rezultati govore više od reči. Do danas, iako se ulažu napori, ti konkretni rezultati uglavnom izostaju - saopšteno je iz ambasade povodom godišnjice izbora crnogorske vlade na čijem je čelu Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave