SADA SE SETILI DA POLICIJU ŠTITE OD POLITIČKOG UTICAJA: DPS predložila sada izmene i dopune zakona o unutrašnjim poslovima

I. D. S.

18. 11. 2021. u 06:30

POSLANICI su raspravljali juče o predlogu Izmena i dopuna zakona o unutrašnjim poslovima, koje predviđaju da je za izbor direktora policije neophodno "zeleno svetlo" Skupštine, kao i da Odbor za bezbednost može da zahteva njegovu smenu ako ne prihvati izveštaj o rezultatima policije u borbi protiv organizovanog kriminala.

САДА СЕ СЕТИЛИ ДА ПОЛИЦИЈУ ШТИТЕ ОД ПОЛИТИЧКОГ УТИЦАЈА: ДПС предложила сада измене и допуне закона о унутрашњим пословима

Poslanici u Skupštini, Foto Skupština me

Iz redova parlamentarne većine poručili su da neće podržati izmene koje je predložila Demokratska partija socijalista.

Da se policija mora zaštititi od političkog uticaja setili su se poslanici DPS-a sada, kada su u redovima opozicije.

- Izmenama za izbor direktora policije neophodno je pozitivno mišljenje Skupštine Crne Gore. Takođe, ukoliko ne prihvati izveštaj o rezultatima policije u borbi protiv organizovanog kriminala, Odbor za bezbednost će zatražiti razrešenje direktora policije, a u tom slučaju Vlada je dužna da u roku od 30 dana razreši dužnosti direktora policije - pojasnili su iz DPS.

- Takođe, direktor se bira na pet godina, a kandidat ne sme biti član političke partije niti partijski delovati ni u trenutku kandidovanja, trajanju funkcije niti pet godina pre toga.

Predlozi DPS neće dobiti podršku Demokratskog fronta, poručio je poslanik Predrag Bulatović. Kako je kazao, prioritet je da da se izabere nova vlada koja je "uslov za detronizaciju DPS".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a