POVRATAK SAMO ZBOG - NARODA: Poslanici Demokratskog fronta se posle dužeg vremena vraćaju u Skupštinu Crne Gore

V. K.

04. 11. 2021. u 06:17

POSLE dužeg vremena poslanici Demokratskog fronta vraćaju se u Skupštinu Crne Gore i radna tela parlamenta kako bi izglasali zakone koji su od životnog značaja za građane Crne Gore.

ПОВРАТАК САМО ЗБОГ - НАРОДА: Посланици Демократског фронта се после дужег времена враћају у Скупштину Црне Горе

Foto Skupština CG

Ovoj odluci prethodio je sastanak šefova partija poslaničkih klubova parlamentarne većine sa šefom Skupštine Aleksom Bečićem.

- Napravili smo pozitivan korak napred u radu Parlamenta, kazao je nakon sastanka Bečić, dodajući da će se u naredna dva meseca održati dve sednice Skupštine, prva 12. novembra, a druga u decembru.

Kako je rekao, na dnevnom redu će biti pet predloga za skidanje imuniteta poslanicima, kao i izmene Zakona o sportu. Poslanici će razmatrati i predlog Socijalističke narodne partije o tome da li je predsednik Milo Đukanović prekršio Ustav.

Po rečima Slavena Radunovića (DF) aktuelna vlada za taj politički savez ne postoji ali, kako je poručio, oni neće dozvoliti da se ne izglasaju zakoni koji su u proceduri.

- U decembru nas čekaju zakon o vraćanju nadoknada majkama, ali i drugi. Od daljih pregovora zavisi koje će se sve tačke naći na dnevnom redu - dodao je Radunović, ističući da nisu uopšte razmatrali priču o budžetu, navodeći da bi i iduće godine u početku moglo biti privremeno finansiranje.

- Mi ne znamo šta piše u Maršalovom planu, ali ako ministri uspeju da ubede članove odbora da je to moguće glasaćemo za to i predložiti Milojka Spajića i Jakova Milatovića za Nobelovu nagradu!

Slaven Radunović, Foto Privatna arhiva

Božena Jelušić - "Crno na bijelo" kazala je da sebe ne vide kao nekoga ko koči procese i da su spremni za razgovore.

- Ostaje da se vidi kako će se većina od 41 poslanika obezbediti za izglasavanje zakona, dodala je ona, dok je Branko Radulović (Pokret za promjene) rekao da će sve što nije diskriminatorsko glasati, ali da je osnovno pitanje da li ovo oduzimanje jednima nauštrb drugih, vodi u populizam.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je pre nekoliko dana najavio ovaj sastanak koji bi trebalo da urodi plodom i omogući svim članicama parlamentarne većine puni kapacitet u radu parlamenta.

LOKALNI IZBORI U JEDNOM DANU

ODGOVARAJUĆI na pitanje novinara, Bečić je kazao da će usvajanje zakona o lokalnoj samoupravi omogućiti da se i zakazani izbori za 5. decembar na Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, spoje sa predstojećim u Beranama i Podgorici i održe krajem maja.

- Kao prvu tačku Skupštine ću predložiti dopune zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se objedinjava održavanje lokalnih izbora u jednom danu - rekao je Bečić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili