NEOZBILJAN SKUP, OPASNE PORUKE! SNP Crne Gore o antivladinom skupu u Podgorici

M. S.

19. 10. 2021. u 13:44

JUČERAŠNjI skup organizovan protiv Vlade Crne Gore obilovao je neprimerenim i opasnim porukama, kojima su učesnici okupljanja upozorili sve koji ne misle kao oni da napuste Crnu Goru i idu u Srbiju!

НЕОЗБИЉАН СКУП, ОПАСНЕ ПОРУКЕ! СНП Црне Горе о антивладином скупу у Подгорици

Foto: SNP Crne Gore

Ovo je saopšteno iz SNP Crne Gore, nakon skupa mržnje pred zgradom Vlade.

- Građani, navodno okupljeni zbog brutalnosti policije koja je ispoljena prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija i "nezakonitog", kako oni smatraju, upisa Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, izneli su niz uvreda na račun Vlade i pripadnika aktuelne vlasti, ne pružajući pritom nijedan dokaz o tzv. nepočinstvima organa reda na Cetinju 5. septembra. Zahtevi upućeni sa ovog okupljanja, za koje se ne zna ni ko je organizator, umnogome podsećaju na retoriku DPS-a i njima sličnih partija koje ne mogu podneti ništa što ima predznak srpskog. Dovoljno je podsetiti samo na izjave bivšeg premijera Duška Markovića koji je, uoči izbora 2020. godine, traktorima pretio Srbima i sveštenicima SPC - podsećaju iz SNP.

- Bez želje za bilo kakvim podizanjem tenzija u društvu koje ih ima više nego dovoljno, u obavezi smo da ukažemo na opasne poruke koje su se čule na jučerašnjem skupu i upozorimo organizatore skupa i njihove nalogodavce, ko god oni bili, da pretnje ovakve vrste više ne prolaze, da je Crna Gora od 30. avgusta prošle godine slobodna država u kojoj se ceni svaka nacionalnost i veroispovest podjednako i koja će tim putem nastaviti da ide. Ipak, najveća "vrednost" ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog - kažu iz SNP-a, partije koja je deo vladajuće koalicije u Crnoj Gori, iz koje napominju da će Crna Gora konačno biti država svih njenih građana, u kojoj će se oni osećati slobodno i komotno i živeti bez straha da zbog svog mišljenja mogu trpeti bilo kakve posledice.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!