DRŽAVU ZAKOČILA SVAĐA O RESORIMA: Nepoznato kada će biti nastavljeni razgovori o rekonstrukciji tima Zdravka Krivokapića

V. KADIĆ

13. 10. 2021. u 08:38

NE želimo da stojimo u mestu nego da ojačamo vladu sa liderima i pokrenemo Crnu Goru i njene institucije koje su potpuno u blokadi.

ДРЖАВУ ЗАКОЧИЛА СВАЂА О РЕСОРИМА: Непознато када ће бити настављени разговори о реконструкцији тима Здравка Кривокапића

NAPETO Sednica Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore trajala nekoliko sati, Foto gov.me

Krajnje smo korektno dali ovoj vladi 200 dana da isporuči rezultate, ali od svega imamo blokirane institucije, a nema demontaža mafijaškog režima Mila Đukanovića.

Tako je juče, u pismu upućenom medijima, poručio Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta, povodom odlaganja dogovora i poručio da Vlada ne može da računa na podršku ako u njoj ne bude Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije.

On tvrdi da Crna Gora više nema vremena za bilo kakve eksperimente i promašene projekte kakav je bila ekspertska vlada:

- Dosta je tajkunskih prevara. Partije parlamentarne većine su dužne da svoje kapacitete stave na raspolaganje narodu i preuzmu odgovornost za upravljanje zemljom. Zato DF i Nova srpska demokratija više neće dozvoliti neke nove improvizacije i političke avanture drugocrnogorskih i drugosrbijanskih tajkuna koji nisu ni učestvovali u izborima, a želeli bi da sastavljaju vladu. Nije tajna da to rade prvenstveno zbog vlastite računice jer u vremenu kada su zgrtali bogatstvo, dok je Crna Gora gladovala mnogo toga je "zarađeno" zahvaljujući određenim aranžmanima sa Milom Đukanovićem, a ne bi bilo za njih dobro da o tome govori neko u Vladi ili, recimo, to temeljito istraži - naveo je Vučurović.

Foto Tanjug / AP

- Mi u NSA sigurno nećemo dozvoliti da nam neko ruši stranku tako što će našem predsedniku Andriji Mandiću i NSD oduzeti ono što nam je narod dao. Varaju se svi koji misle da ćemo našu organizaciju, koju smo decenijama stvarali, predati na volju i odlučivanje bilo kome, a posebno ne drugocrnogorskim tajkunima okupljenim oko koncerna "Vijesti".

Jovan Vučurović, Foto Arhiva Novosti

Potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da njegova partija podržava Vladu Crne Gore, te da će to nastaviti da čine. Smatra da nije korektno da građani Crne Gore budu taoci želje pojedinaca za funkcijama. On je rekao da je najvažnije pitanje koje opterećuje građane promene Tužilačkog saveta.

Sunovrat eksperata

- NAKON sunovrata eksperimenta sa takozvanom ekspertskom vladom, DF zahteva da naši lideri zauzmu ona mesta u izvršnoj vlasti koja im je narod dao.

Foto RTCG

- Oko toga neće biti bilo kakvog pogađanja i da to sada znaju svi koji učestvuju u postizanju dogovora parlamentarne većine, a posebno oni koji su mislili da ucenjuju ljude koji su godinama bili na prvoj liniji borbe protiv DPS i mafije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima