VUČUROVIĆ: Crna Gora više nema vremena za bilo kakve eksperimente i promašene projekte

V.K.

12. 10. 2021. u 13:38

CRNA Gora više nema vremena za bilo kakve eksperimente i promašene projekte, kakav je bila ekspertska vlada, i politički subjekti parlamentarne većine su dužni da svoje kapacitete stave na raspolaganje narodu i preuzmu odgovornost za upravljanje zemljom, kazao je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović, poručujući da neće glasati ni podržavati nijednu Vladu u kojoj ne bude Andrija Mandić.

ВУЧУРОВИЋ: Црна Гора више нема времена за било какве експерименте и промашене пројекте

Foto: V. K.

- DF i NOVA više neće dozvoliti nove improvizacije i političke avanture drugocrnogorskih i drugosrbijanskih tajkuna koji nisu ni učestvovali u izborima, a želeli bi da sastavljaju vladu. Nije tajna da to rade prvenstveno zbog vlastite računice, jer u vremenu kada su zgrtali bogatstvo, dok je Crna Gora gladovala, mnogo toga je “zarađeno” zahvaljujući određenim aranžmanima sa Milom Đukanovićem, a ne bi bilo za njih dobro da o tome govori neko u Vladi ili, recimo, to temeljito istraži. Naravno da moć koju nezasluženo zauzmu njihovi kadrovi može značajno pomoći uvećavanju njihovog bogatstva. Mašta onih kojima je gomilanje novca životni izbor nema granica kada je u pitanju broj kombinacija koje vode ka tom cilju. Mi smo davno registrovali da oni imaju naviku da drsko prisvajaju ono što je tuđe, a takva kleptomanija nigde drugo u regionu nije viđena - ističe Vučurović.

DF zahteva da njihovi lideri zauzmu ona mesta u izvršnoj vlasti koja im je narod dao.

- Dakle, mi ne krademo tuđa mesta u vladi, već preuzimamo direktnu odgovornost za realizaciju programa kojim smo pobedili na izborima. Oko toga neće biti bilo kakvog pogađanja i dobro je da to sada znaju svi koji učestvuju u postizanju dogovora parlamentarne većine, a posebno oni koji su mislili da ucenjuju ljude koji su godinama bili na prvoj liniji borbe protiv DPS-a i mafije - ističe Vučurović.

- Zašto ovi drugocrnogorci i drugosrbijanci ove njihove predloge o formiranju vlade Crne Gore ne ponude evropskim demokratijama, pošto su im usta puna Evrope, zašto se ne kandiduju za Nobelovu nagradu nudeći vlastito otkriće o preuređenju demokratskih principa i standarda. Naravno da neće, jer oni dobro znaju da je sramotno nešto ovako pomenuti u pristojnom društvu. Takva drskost, da neko ko nije učestvovao na izborima, sme da bilo šta prigovori predsednicima političkih stranaka čijom upornošću i snagom je oboren režim Mila Đukanovića, predstavlja ne samo neviđeni bezobrazluk nego i nitkovluk - kazao je Vučurović.

Kao poslanik NSD-a i DF-a, kao jedan od osnivača NSD-a i stranke iz koje je nastao NSD, javno saopštava da neće glasati ni podržavati nijednu Vladu u kojoj ne bude njihov predsednik Andrija Mandić.

- Znam da slično misle i sve moje kolege, a mi u NSD-u sigurno nećemo dozvoliti da nam neko ruši stranku tako što će našem predsedniku Andriji Mandiću i NSD-u oduzeti ono što nam je narod dao. Za one kojima treba podsećanje, Nova srpska demokratija je stranka sa najvećim brojem poslanika u parlamentarnoj većini, tri puta više od Ure, na primer. Varaju se svi koji misle da ćemo našu organizaciju, koju smo decenijama stvarali, predati na volju i odlučivanje bilo kome, a to posebno nećemo dozvoliti drugocrnogorskim tajkunima okupljenim oko koncerna "Vijesti". Pošto nisu uspeli da nađu partnere koji bi im služili među opozicionim poslanicima DPS-a, veruju da im to može poći za rukom kada su u pitanju oni koji su bolji, jači, čvršći i pošteniji od njihovih nekadašnjih ortaka. NSD i DF stoje čvrsto oslonjeni jedni na druge čekajući ili pošten dogovor ili nove izbore - poručuje Vučurović.
Kako je istakao, DF ne želi da stoji u mestu nego da ojača vladu sa liderima i pokrenu Crnu Goru i njene institucije koje su potpuno u blokadi.
- Mi smo krajnje korektno dali ovoj vladi 200 dana da isporuči rezultate, ali od svega imamo blokirane institucije, a nema demontaža mafijaškog režima Mila Đukanovića. Imamo samo nova obećanja kao da im je neko do sada branio da sve to realizuju - navodi Vučurović.
Kazao je da su i ranije odbijali razne ponude za ulazak u vlast.

- To nam nije pripadalo i nismo želeli da imamo bilo šta sa režimom Mila Đukanovića, a baš nas interesuje kako bi se, da su bili u našoj poziciji, ponašali neki drugi koji danas na ovako podao način žele da prigrabe ono što pripada NSD-u i DF-u. Ovakva situacija je neodrživa i zbog toga što u vladi imamo lidera jedne od stranaka parlamentarne većine koji kroz delovanje u vladi radi i na podizanju rejtinga svoje političke organizacije. I ako neko misli da mi treba da stojimo sa strane i aplaudiramo dok neke stranke koriste državne funkcije za sopstveno jačanje, onda se prevario. Mi smo korektan partner svima koji su korektni prema nama i zato očekujemo da, nakon godinu dana lutanja ove vlade, dođemo do rešenja - zaključuje Vučurović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)