MANDIĆ I KNEŽEVIĆ SE SASTALI SA KRIVOKAPIĆEM: Evo kako je protekao razgovor lidera DF-a i premijera Crne Gore o rekonstrukciji vlade

Novosti online

01. 10. 2021. u 09:24

LIDERI koalicije Za budućnost Crne Gore i Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, sastali su se danas u zgradi Vlade sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, povodom razgovora o njenoj rekonstrukciji.

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ СЕ САСТАЛИ СА КРИВОКАПИЋЕМ: Ево како је протекао разговор лидера ДФ-а и премијера Црне Горе о реконструкцији владе

Foto Novosti

Andrija Mandić je rekao je da je Nova srpska demokratija, na čijem je čelu, spremna za dogovor koji će zadovoljiti sve partije većine i da to bude u korist građana.

On je nakon razgovora sa Krivokapićem novinarima kazao da su se uglavnom saglasili, ali i zaključili da teško sada mogu definisati neku poziciju dok se ne završe razgovori sa svim predstavnicima većine, prenose Vijesti.

- Mi smo spremni za ozbiljan i pošten dogovor i nakon toga ćemo imati odgovoran i hrabar odnos prema zbilji koja nije nimalo jednostavna - kazao je Mandić.

Nakon najava rekonstrukcije Vlade, Krivokapić danas počinje i zvanične odvojene razgovore sa liderima parlamentarne većine o tom pitanju.

Planirano je da se Krivokapić danas sretne i sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, zatim šefom kluba Pokreta za promjene Brankom Radulovićem, liderima Prave, Radničke i Ujedinjene Crne Gore Markom Milačićem, Maksimom Vučinićem i Goranom Danilovićem. Svi oni činili su koaliciju „Za budućnost Crne Gore”, čiji je premijer bio nosilac liste na parlamentarnim izborima.

Za subotu je planiran razgovor premijera sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

Nakon što su Demokrate i Demokratski front saopštili da je Vladu potrebno rekonstruisati, Krivokapić je predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsednika, a da se resori „koji su se pokazali kao obimni” podele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna