(NE)VIĐENI SEMINARI: Specijalno tužilaštvo istražuje poslove bivšeg ministra Predraga Boškovića

S. ĐOKIĆ

30. 09. 2021. u 07:39

SPECIJALNA tužiteljka Sanja Jovićević, potvrdila je da je Specijalno državno tužilaštvo formiralo predmet po krivičnoj prijavi koju je ministarka odbrane Olivera Injac, zbog nezakonitog trošenja novca podnela protiv njenog prethodnika Predraga Boškovića.

(НЕ)ВИЂЕНИ СЕМИНАРИ: Специјално тужилаштво истражује послове бившег министра Предрага Бошковића

Foto Tanjug

Zavisno od odluke tužilaštva o tome da li su navodi krivične prijave osnovani ili ne, biće doneta i odluka o tome da li ima mesta za pokretanje istrage protiv Boškovića i još dvoje bivših šefova Direktorata ministarstva odbrane Mihaila Volkova i Alme LJuljanaj Jovićević. NJih aktuelna ministarka optužuje da su fiktivnim nalozima preko jedne turističke agencije oštetili budžet za oko 32.000 evra. Bošković je član Predsedništva Demokratske partije socijalsta, a Volkov i LJuljanaj Jovićević članovi Glavnog odbora.

Prema navodima prijave, oni su navodno lažnim nalozima preko agencije plaćali seminare za koje nema dokaza da su održani, a bili su u periodu epidemije - krajem juna 2020. Ministarka sumnja da je novac koji je uplaćivan agenciji "kriminalna grupa" naknadno podelila međusobno i da se radilo o uplatama od po 4.000 do 6.000 evra. Za to su imali, navodno, saučesnika u Ministarstvu, ali i u agenciji.

U prijavi SDT se navodi da je turističkoj agenciji uplaćivano za seminar u jednom hotelu u Podgorici od 27. do 30. jula prošle godine i da je za to Volkov dao nalog službi za finansije da ga uplati. Bivša direktorka Direktorata za materijalne resurse MO Alma LJuljanaj Jovićević je 17. septembra izdala naredbu za isplatu 5.000 evra istoj agenciji za seminar u Budvi.

VIDEĆEMO KO JE KRIMINALAC

POVODOM medijskih natpisa o krivičnoj prijavi, Bošković se oglasio na svom tviter-nalogu:

"Vreme će pokazati ko je kriminalac, a ko je radio u interesu VCG...Ponosan sam na sve što sam radio kao ministar odbrane, i sve je podložno proveri nadležnih državnih organa koji će ovakve laži sa lakoćom preispitati. A vi samo nastavite, nije ovo najbolje što možete?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)