IGNORISAO ANTIDOPING AGENCIJU? Smenjen v. d. direktora Uprave za sport

B. D.

25. 09. 2021. u 06:34

CRNA Gora na pragu pred isključenjem sportista iz svih takmičenja. Nakon što su iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta saopštili da je Vasilije Lalošević (na slici) razrešen sa funkcije v. d. direktora Uprave za sport i mlade, umesto njega imenovan je Marko Begović.

ИГНОРИСАО АНТИДОПИНГ АГЕНЦИЈУ? Смењен в. д. директорa Управе за спорт

Vasilije Lalošević

U ministarstvu tvrde da je Lalošević u obavljanju funkcije prekoračio ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u celoj Crnoj Gori.

Naime, Uprava za sport i mlade je ignorisala Svetsku antidoping agenciju (WADA) jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu, niti su imali ikakav kontakt sa WADA, zbog čega je agencija internim kanalima pokušavala da stupi u kontakt sa vlastima u Crnoj Gori.

- Rezultat navedenog je da smo sada pred isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe, sportisti se mogu takmičiti, ali ne pod našom zastavom i himnom - saopštili su iz MPNKS.

Protiv Laloševića su formirani spisi predmeta kod specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i u odnosu na Odluku o dodeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2021.

Vasilije Lalošević najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, te da ona ne zaslužuje da ostane na funkciji, kao ni državna sekretarka ministarstva. On tvrdi da je u martu poslao upitnik Svetskoj antidoping agenciji (WADA), ali da "nikad nije ugledao svetlo dana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!