PREMINUO DOBRILO GAČEVIĆ: Direktoru TE Pljevlja pozlilo na radnom sastanku

M.D.

20. 09. 2021. u 22:40

DIREKTOR Termoelektrane “Pljevlja” Dobrilo Gačević iznenada je preminuo danas u 64. godini, nakon što mu je pozlilo na radnom sastanku u Nikšiću.

ПРЕМИНУО ДОБРИЛО ГАЧЕВИЋ: Директору ТЕ Пљевља позлило на радном састанку

Dobrilo Gačević

Dobrilo Gačević je dugogodišnji radnik Elektroprivrede Crne Gore, a celi svoj radni vek, od samog početka, proveo je u TE “Pljevlja” u kojoj je obavljao i niz odgovornih funkcija. Rođen je 1957. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smeru energetika.

U TE Pljevlja odradio je pripravnički staž 1982. godine, a poslije odsluženog vojnog roka zasnovao radni odnos kao glavni inženjer za merenje i regulaciju do 1986. godine. Narednih devet godina radio je kao vodeći inženjer elektroposlova za pomoćne objekte TE Pljevlja, a zatim sve do 2001. kao vodeći inženjer za upravljanje i zaštitu visokonaponske opreme TE “Pljevlja”. 0d 2001. do 2010. godine bio je pomoćnik direktora za tehnička pitanja tog termoenergetskog objekta. Godinu je bio i v.d. direktora Termoelektrane, a nakon toga pomoćnik direktora Direkcije za poslovni i tehnički razvoj EPCG za lokaciju Pljevlja i menadžer projekata u Direkciji za razvoj i inženjering EPCG.

Učestvovao je u realizaciji i pripremi više važnih projekata u EPCG. Izdvajamo rad na pripremi projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja i toplifikacije Pljevalja te pripremi za realizaciju projekta mHE Otilovići.

-Iznenadni odlazak Dobrila Gačevića veliki je i nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i za našu kompaniju- ističu iz EPCG.

Supruga Rajka i sin Nikola mogu biti ponosni što su imali, jednog poštenog i predanog čoveka pored sebe, čija je ljubav prema porodici bila nemerljiva.

Dobrilo Gačević biće sahranjen sutra u 14 časova na porodično groblju u selu Ranče, shodno epidemiloškim merama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)