ĐUKANOVIĆ VIŠE NEMA KONTROLU: Nebojša Medojević o ustoličenju mitropolita Joanikija i haosu na Cetinju

Novosti online

12. 09. 2021. u 21:45

U EMISIJI "Hit tvit" večeras gostuju predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, lider LSV Nenad Čanak, kao i poslanik SNS Aleksandar Martinović.

ЂУКАНОВИЋ ВИШЕ НЕМА КОНТРОЛУ: Небојша Медојевић о устоличењу митрополита Јоаникија и хаосу на Цетињу

Foto: Printscreen/TV Pink

Nebojša Medojević je prokomentarisao ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju rekavši da je nova Vlada Crne Gore odgovorna za sukobe koji su se odigrali na Cetinju.

- Došli smo su situaciju da je aktuelna Vlada Crne Gore odgovorna za dešanja na Cetinju. Očigledno je da je bio dogovor Mila Đukanovića i bezbednosnog sektora da se donose tu gume, da se prave barikade i uzurpura ustoličenje i poziva javnost za sukobe - rekao je Medojević.

- Krivokapić jednostavno nije znao šta da radi. Direktor policije je odbio naređene Vlade da obezbedi ustoličenje mitropolita. Jedini koji je to sprečio bio je patrijarh koji je na višesatno ubeđivanje Abazovića i drugih odbio da ne ode na ustoličenje. To je potom postalo pitanje bezbednosti patrijarha SPC koji je odlučio da ide - rekao je on.

Objasnio je potom da je na taj način uspešno hirotonisan Joanikije.

- DPS je pokušao da dovede svakog svog člana na Cetinje i u tome nije uspeo. On je političku pokuušao da uradi sve. Predstavio je sebe i svoju organizaciju ekstemističnom. Tamo su bacali improvizovane molotovljeve koktele, srećom tamo niko nije bio povređen. Đukanović više ne kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori - rekao je on.

BONUS VIDEO: NE DAMO SVETINjE: Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!