NAKON USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA SVEČANI RUČAK: Završena poseta patrijarha Porfirija Crnoj Gori (FOTO)

Tanjug

05. 09. 2021. u 19:33

SVEČANI ručak povodom ustoličenja mitropolita Joanikija održan je u vinskom podrumu, u restoranu Šipčanik, a na trpezi se, između ostalog, našlo posebno vino koje spremljeno u čast mitropolita.

НАКОН УСТОЛИЧЕЊА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА СВЕЧАНИ РУЧАК: Завршена посета патријарха Порфирија Црној Гори (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

Za glavnim stolom u restoranu kompanije Plantaže u čelu su sedeli patrijarh Porfirije, sa njegove desne strane premijer Zdravko Krivokapić, a sa leve mitropolit Joanikije.

Svečani ručak u čast ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija završen je nešto pre 16 časova, čime je završena i dvodnevna poseta patrijarha Porfirija Crnoj Gori.

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije su zajedno sa arhijerejima SPC i gostima iz pravoslavnih crkava u inostranstvu napustili restoran „Šipčanik“.

Tokom ručka služeno je i posebno vino u čast ustoličenja mitropolita, crveno suvo vino „Aksios“, odnosno „Dostojan“– kupaža vranca i začinskih sorti.

Kako piše In4s, u okviru posebne serije koju su „Plantaže“ proizvele u susret hirotonisanju mitropolita MCP, brendirano je oko 1.500 flaša ovog vina.

Vinski podrum, restoran Šipčanik u vlasništvu je kompanije „13. jul Plantaže“.

BONUS VIDEO - NE DAMO SVETINjE: Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)