ĐUKANOVIĆ ODRŽAO SASTANAK U "GORICI": Prisustvovao Krivokapić, evo šta su rekli o ustoličenju mitropolita

V. K.

26. 08. 2021. u 21:14

U VILI "Gorica" u Podgorici održana je sednica Saveta za odbranu i bezbednost kojom je predsedavao Milo Đukanović, predsednik Crne Gore povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5.septembra u Cetinjskom manastiru.

ЂУКАНОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК У ГОРИЦИ: Присуствовао Кривокапић, ево шта су рекли о устоличењу митрополита

Foto: Kabinet predsednika Crne Gore

Radu sednice učestvovali su šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić, a po pozivu ministarke odbrane Olivere Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić.

- Povodom bezbednosnih izazova pokrenutih najavljenom intronizacijom mitropolita mitropolije crnogorsko-primorske SPC, Savet poziva sve društveno političke aktere na mir suzdržanost, toleranciju, tazumevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona. Savet očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i verskih sloboda. Savet očekuje da Veće za nacionalnu bezbednost nastavi da kontinuirano koordinira i usmerava obaveštajno bezbednosni sektor, razmatra bezbednosnu situaciju, kao i donosi zaključke i smernice u vezi sa radom organa koji čine obaveštajno-bezbednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju - navodi se u saopštenju nakon višesatnog trajanja sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade