ŽESTOK ODGOVOR PREMIJERU: Jedni političar koji se ko zna šta dogovarao sa Milom Đukanovićem je Zdravko Krivokapić

Novosti online

17. 08. 2021. u 19:27

JEDINI političar koji je sedeo, razgovarao i ko zna šta dogovarao sa Milom Đukanovićem jeste nosilac liste ,,Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, saopštila je poslanik DF-a Jelena Božović.

ЖЕСТОК ОДГОВОР ПРЕМИЈЕРУ: Једни политичар који се ко зна шта договарао са Милом Ђукановићем је Здравко Кривокапић

Foto: AP Photo/Risto Božović/Predsedništvo Crne Gore/DF

Ona je pozvala premijera da javno kaže ko se od poslanika DF-a sastajao sa DPS-om, imenom i prezimenom, i da kao ličnost koja se bavi javnim poslom ne skriva ništa i zbunjuje javnost svojim konfuznim izjavama i opasnim optužbama kao što je to uradio u svom poslednjem intervjuu.

- Ovaj čovek koji za svoje neupehe obično krivi DF, optužio je poslanike i lidere DF da su se sastajali sa DPS i pregovarali o tome kako da sruše Vladu. Upravo je Zdravko Krivokapić prvi čovjek koji stoji na braniku ,,tekovina“ bivše vlasti. Podsetiću da su se i one reforme koje su do sad inicirirane desile pod pritiskom DF. Tu pre svega mislim na Tužilački zakon koji je bio osnov za raskrinkavanje svih nezakonitosti koje su se dešavale u proteklom periodu, a koje su činjene upravo za vreme vlasti DPS.Na osnovu onoga što je do sada učinio, ili bolje reći nije učinio, može se zaključiti da jedino Zdravko Krivokapić ima obavezu prema DPS, pa nam se ni 8 meseci nakon formiranja vlade još nije pohvalio ni jednim delom ili akcijom kojom bi nas uverio da želi da napravi razliku u odnosu na bivšu vlast za koju smo svi verovali da je smenjena 30. avgusta. Naprotiv, ova Vlada na čelu sa Krivokapićem nastavlja identičnu politiku DPS. Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom nije potpisan, popis stanovništva nije u planu, birački spiskovi nisu sređeni, Srbi nisu poželjni u Vladi, šverc cveta, država je prezadužena, cene osnovnih životnih namirnica rastu, ni jedan sumnjivi posao još nije preispitan niti je iko do sada procesuiran, spoljna politika je ista kao u vreme DPS, a tu pre svega mislim na loše odnose sa Srbijom, Rusijom, još jedno sramno priznavanje (tzv.) Kosova; privreda se bazira isključivo na turizmu i to samo na primorju, sever Crne Gore je tradicionalno na margini ove Vlade - smatra Jelena Božović.

O Zdravku Krivokapiću najbolje govori on sam, izjavama i postupcima kojima nas svakodnevno šokira, kaže ona.

- Neko ko se pojavio juče da ,,spasi“ Crnu Goru, a ćutao 30. godina i zatvarao oči, čak bio i predlagan od strane bivše vlasti u odbore, kao profesor imao razne benefite, dok je narod trpeo svakakve progone i diskriminaciju. Nikad se profesor nije oglasio da stane u odbranu ovog istog naroda o kom danas navodno mnogo brine. Uz sve to optužuje poslanike i lidere Demokratskog fronta da sarađuju sa DPS. Pominje ljude koji su prepoznati po svojoj opozicionoj borbi, ljude koji su trpeli profesionalni, porodični i politički progon sve ove godine dok je profesor živio mirnim i spokojnim životom. Zaista je vreme da padnu maske, da Krivokapić konačno otkrije svoje političke ambicije i postupke. Da konačno osnuje svoju stranku i sa programom i ciljevima izađe jasno pred građane i uz sebe pridobije svoje istomišljenike. Da se više ne krije iza maske vernika i ekpertske Vlade, a da pritom nastoji da iz pozicije moći i vlasti sa istom željom i žarom kao što radi DPS radi na urušavanju mrskog mu Demokratskog fronta i glasača koje je iskoristio da dođe na tu istu poziciju. Uostalom, čim se poziva na Blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija i počne da se krije iza Crkve, kao i do sada možemo da očekujemo neka velika iznenađenja u narednom periodu- saopštila je Božović.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna