VIDIMO SE NA CETINJU: Šta je sve Veljović rekao na današnjem saslušanju

V. K. - S. Đ.

16. 08. 2021. u 21:20

SVI moji stavovi su stavovi slobodnog građanina. Oni koji to doživljavaju kao huškanje, ostavljam njima da tumače. Varaju se ako misle da nas mogu uplašiti izjavama u odnosu na činjenicu da oni sami beže od odgovornosti. Poručujem da ću 4. septembra biti na Cetinju.

ВИДИМО СЕ НА ЦЕТИЊУ: Шта је све Вељовић рекао на данашњем саслушању

Foto Vlada CG

To je u ponedeljak poručio Veselin Veljović, savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije. On je saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koje utvrđuje da li je počinio krivično delo kada je u autorskom tekstu za "Pobjedu" pozvao građane da se masovno okupe, a policajce da odbiju naređenja prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 4. septembra.

- Moj autorski tekst nema nikakve veze sa predsednikom države, DPS ili bilo kojim drugim političkim subjektom. Dakle, radi se isključivo o građanskom stavu na koji imam pravo. Ostajem u uverenju da sam saopštio istinu i činjenice, koje može svako da ceni na način kako želi.

U pomenutom tekstu Veljović navodi da je "sveta dužnost i obaveza" svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Đukanovićev bezbednjak naveo je i da dolazak srpskog patrijarha Porfirija na "crnogorsko Cetinje, predstavlja još jedan pokušaj agresije srpske šešeljevsko-vučićevske kleronacionalističke politike u pohodu na crnogorsku državu", poručujući da novoizabrani mitropolit Joanikije nikada neće biti crnogorski jer ga, kako kaže, "Crnogorci pravoslavci neće prihvatiti svojim već tuđinom i izvanjcem koji je nametnut da služi tuđoj državi i ideologiji".

SDP: USTOLIČENjE NA DRUGOM MESTU

KLUB odbornika Socijaldemokratske partije predao je predlog zaključaka lokalnoj skupštini na Cetinju kojim se organizatori ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru pozivaju da od toga odustanu ili da ustoličenje obave u nekom drugom gradu, u cilju, kako se navodi, očuvanja građanskog mira i spokoja građana Cetinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!