BLOKADA I ZA HUMANOST: Epidemiološke mere pogodile vlasnike diskoteka, noćnih klubova i otkazale druge manifestacije

V. KADIĆ

26. 07. 2021. u 12:21

NOVIM merama za borbu protiv korone, koje su Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje uveli u petak teško su pogođeni vlasnici noćnih klubova i diskoteka na crnogorskom primorju.

БЛОКАДА И ЗА ХУМАНОСТ: Епидемиолошке мере погодиле власнике дискотека, ноћних клубова и отказале друге манифестације

Foto IJZCG

Otkazane su brojne manifestacije, čak i humane poput jedne u Nikšiću - "Poslednji udarac za Milicu", koju je 30. jula nameravao da organizuje bokserski šampion Ratko Drašković u oproštajnoj borbi na ringu. Ceo prihod trebalo je da bude uplaćen na račun devojčice za njeno lečenje. Ovim merama, ono će izostati.

- Teško mi je ovo palo, jer sam svim srcem želeo da pomognem teško oboleloj devojčici.

Nažalost, zbog ovakvih odluka sprečen sam - kaže ogorčeni Drašković koji se sprema na put u Tursku gde namerava da donira bubreg sugrađanki Radmili Raičević.

Povodom uvedenih mera diskoteke i noćni klubovi su se oglasili na društvenim mrežama, ističući da će ih poštovati, pa će nastupi popularnih muzičkih zvezda, koji su najavljivani, biti otkazani do daljeg. Pozvali su goste da se vakcinišu i da budu odgovorni, kako bi uživali u najboljem provodu i kako bi se vratili normalnom životu.

OTKAZANO Jedna od odloženih manifestacija, Foto V. K.

Iz Demokratske partije socijalista su ovim povodom reagovali smatrajući da Vlada mora da uvede kontrolu na granicama, jer je, kako ocenjuju, Crna Gora jedna od retkih država koja u vreme širenja delta soja virusa, pušta ljude da ulaze u zemlju bez ikakve kontrole zaraze.

- Ne postoji zemlja koja je na tako grub i arogantan način zapretila svojim građanima, da ako žele u ugostiteljski objekat moraju biti vakcinisani ili da plate PCR test. Skandalozno je što se mera primenjuje samo na crnogorske građane, a ne i na strance. To je mogao da smisli neko ko ništa ni o čemu ne zna - od medicine do ljudskih prava - navodi se u saopštenju DPS.

Vlasnici klubova zatražili su u Podgorici ukidanje mera poručujući da će svakodnevno izlaziti na ulice ako budu uvedeni kovid-pasoši. Imaju šest zahteva koje su uputili nadležnima, među kojima su hitno ukidanje novih mera i pokretanje istrage Državnog tužilaštva protiv odgovornih iz Ministarstva zdravlja koji, kako ističu, sprovode torturu nad stanovništvom i privrednim sektorom. Takođe, traže da vakcinacija, naročito dece, ne bude obavezna, kao i da se ne uvode kovid pasoši. Iako je policija pokušavala da spreči protest koji nije najavljen, upozoravajući okupljene da moraju da se raziđu, grupa građana je sa transparentima "Stop kovid diktaturi", krenula u šetnju gradom.

APEL DA SE POŠTUJU MERE

IZ Instituta za javno zdravlje apelovali su na vlasnike crnogorskih noćnih klubova da poštuju propisane mere u cilju suzbijanja epidemije virusa kovid 19, jer je, kako naglašavaju, to jedini način da se očuva stabilna epidemiološka situacija i izbegne scenario iz 2020.

- U susednoj Hrvatskoj sve radi, pod uslovom da se ispunjavaju uslovi koje i mi od 2. avgusta zahtevamo - poručuju iz IZJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)