KRIV BEZ KRIVICE: Zašto se nikšićki fotoreporter obratio Vrhovnom državnom tužilaštvu?

V. K.

22. 07. 2021. u 23:30

NIKŠIĆANIN Željko Šapurić, fotoreporter podgoričkog dnevnika „Dan“ zatražio je od Vrhovnog državnog tužilaštva da preispita odluku ODT-a u Nikšiću koje je odbacilo njegovu prijavu protiv predsednice Sudskog saveta Vesne Simović Zvicer.

КРИВ БЕЗ КРИВИЦЕ: Зашто се никшићки фоторепортер обратио Врховном државном тужилаштву?

Foto: Privatna arhiva

Krivičnu prijavu je podneo jer ga je, kako navodi, neosnovano optužila da je 19. juna napao i vređao ispred lokala "Lenoks" u Nikšiću. Simović Zvicer je to objavila na svom fejsbuk profilu, a potom je tu objavu prenelo više crnogorskih i regionalnih medija.

Šapurić je, kao i više svedoka iz pomenutog kafića, demantovao njene navode, nakon čega je istog dana kada ga je optužila, protiv Simović Zvicer podneo krivičnu prijavu.

Međutim, njegova krivična je odbijena, dok će prekršajno odgovarati za delo koje nije počinio! Prema stavu policije i ODT-a, prekršio je član 7. Zakona o javnom redu i miru za koji je predviđena kazna od 100 do 1.000 evra, ili zatvor do 60 dana.

- Neću i ne mogu, zbog sebe, svoje porodice i redakcije "Dana" za koju radim, da prihvatim da odgovaram za nešto što nisam uradio. Ponavljam, Simović Zvicer ne poznajem, nikada je nisam vidio, pa joj spornog dana nisam ni mogao uputiti uvrede koje navodi, niti za to imam bilo kakav razlog. Od pravde odustati neću i verujem da će VDT moj zahtev uvažiti - rekao je Šapurić za „Dan“. -ODT me nije pozivalo da se dodatno izjasnim po prijavi koju sam podneo, niti je na okolnosti događaja uzelo izjave od svih svedoka koje sam naveo, koji su tog dana bili u "Lenoksu", a bilo ih je sedam i u pitanju su vrhunski sportisti, doktori, novinari i kulturni poslenici.

Prema njegovim rečima, Simović Zvicer ima samo jednog svedoka, radnicu iz frizerskog salona koja joj je i bliska rođaka.

- Neosnovano me je osramotila, pa podnela prijavu protiv N.N. lica i obrisala objavu u kojoj me je označila kao nasilnika, neodgovornog čoveka koji uz to radi i za najprodavanije dnevne novine u Crnoj Gori, a sada to svoje nepočinstvo, koje joj ne priliči kao ženi, a ni po funkciji koju pokriva, zataškava prekršajnom prijavom protiv mene - ogorčen je Šapurić.

Inače, Šapurić je fotoreporter koji je više puta nagrađivan od matične kuće, Udruženja novinara Crne Gore, kao i Mitropolije crnogorsko-primorske. Njegove fotografije sa veličanstvenih litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori zauzele su posebno mesto u bogatoj kolekciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba