KRIVOKAPIĆA ISKLJUČITI IZ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE Medojević bez dlake na jeziku - Ovo ni Đukanović nije radio!

Novosti online

15. 07. 2021. u 22:12

PREDSEDNIK Pokreta za promene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručio je da je Zdravko Krivokapić teško ponizio crkvu i da je zaslužio ekskomunikaciju kao i poslanici i funkcioneri DPS-a.

КРИВОКАПИЋА ИСКЉУЧИТИ ИЗ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ Медојевић без длаке на језику - Ово ни Ђукановић није радио!

Foto: Arhiva

- Ovo je teška uvreda i provokacija Crkve. Ovo ni Đukanović nije radio. Krivi premijer je pokazao nedopustivo nepoštovanje Crkve, njenog Ustava, direktno miješanje u organizaciju i uređenje Crkve, pokušaj jeftine politizacije, nastavak diskriminacije SPC i pokušaj institucionalizacije projekta odvajanje MCP od SPC - smatra on.

- Nadam se da je i Patrijarhu Porfiriju, ali i svim vjernicima SPC jasno da je Krivi premijer bio kukavičje jaje koje su najveći naprijatelji SPC ( Milo Đukanović i Miško Perović) uz pomoć nekih struktura u samoj MCP bliskih ANB i nekim stranim službama, uspjeli da podmetnu i DF-u i Crkvi - istakao je Medojević.

On je kazao da nije upućen u praksu SPC u ovakvim slučajevima, ali da ceni da je Krivokapić sa ovakvim odnosom prema SPC stekao sve uslove da ga crkva ekskomunicira, kao i sve ostale funkcionere i poslanike DPS-a koji su delovali otvoreno protiv interesa SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

- Cenim da bi crkva morala i da iz svojeg organizma ukloni parazite i agente ANB i stranih službi stranih država koji su svojim đelovanjem nanijeli veliku štetu i crkvi i vjernicima, ali i svim građanima i državi Crnoj Gori. Ne može se služiti Bogu i ANB-u u isto vrijem - zaključuje Medojević.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki