POTPUNO DEMONIZOVAN LIK: Nižu se reakcije na Milov potez u Potočarima - Za njihovu pogibiju si i ti kriv!

Novosti online

15. 07. 2021. u 21:46

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović je simboličnim dodirivanjem tabuta ubijenih "još jednom izrazio svoj žal zbog počinjenih zločina" u Srebrenici.

ПОТПУНО ДЕМОНИЗОВАН ЛИК: Нижу се реакције на Милов потез у Поточарима - За њихову погибију си и ти крив!

Milo Đukanović pridržava sanduk / Foto Avaz

Đukanović je po dolasku u Srebrenicu kazao kako ovim činom staje u odbranu civilizacijskih vrednosti.

Ipak, oni koji nisu plaćeni ili nisu odlučili da "zaborave" – sećaju se da je Milo Đukanović 90-ih godina prošlog veka odigrao veliku ulogu u ratnim dešavanjima, a prema njegovim izjavama - koje je lako pronaći na internetu - podržavao je srpsku vojsku naročito u Bosni i Hercegovini. Prema rečima Momčila Mandića, tadašnjeg ministra policije u Republici Srpskoj – da njega nije bilo, ne bi bilo ni Srebrenice.

Ovaj događaj podstakao je korisnike društvenih mreža na brojne osvrte, u kojima je apostrofirano licemerje Đukanovića, ali i onih koji su ga, nakon svega, dočekali raširenih ruku.

- Odavno mi oči ništa demonskije nisu videle od onog Milovog prihvatanja tabuta u Srebrenici. Uzimaš u ruke kovčeg nekoga za čiju si pogibiju i ti sam ne malo odgovoran. Potpuno demonizovan lik. Neka mu je Gospod u pomoći, ali mislim da njemu pomoći odavno nema, jer kod ovakvih stvari milijarde dolara na računima, nažalost po njega, ne igraju nikakvu ulogu - ocenio je dr Miomir Abović.

Fejzbuk-stranica "Nemojmo politizovati proteste" istakla je sledeće:

- Većeg jada od toga što su majke Srebrenice ugostile Mila Đukanovića u životu nisam video. Ali bukvalno nikad u životu nešto nemoralnije nisam video.

Bilo je i mnogo zanimljivih MIM-ova koji svedoče da je živo sećanje na Đukanovićeve "rane radove", koji oštro kontrastiraju njegovom "zrelom" periodu.

(In4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati