LEKIĆ POVODOM SAOPŠTENJA MILOVE STRANKE: Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i DPS-ove brige za Rudnik uglja

M. D.

11. 07. 2021. u 14:26

- ODAVNO su saopštenja opozicionog DPS-a prestala da interesuju bilo koga osim njihovih najlojanijih kadrovika koji su svoju ličnu i profesionalnu sudbinu, nažalost, vezali za poslednju evropsku autokratiju oličenu u njihovom posrnulom šefu Milu Đukanoviću - kazao je Milan Lekić, izvešni direktor Rudnik uglja odgovarajući na saopštenja Demokratske partije socijalista.

ЛЕКИЋ ПОВОДОМ САОПШТЕЊА МИЛОВЕ СТРАНКЕ: Сачувај нас Боже куге, глади и ДПС-ове бриге за Рудник угља

Foto: Rudnik uglja AD "Pljevlja"

- Ono u čemu, ničim izazvani, prednjače u poslednjih nekoliko dana, kako kroz nemušta i isforsirana saopštenja za javnost, tako i kroz tračarenja u kuloarskim i čaršijskim krugovima, jeste navodna briga i strepnja za poslovanje Rudnika uglja. Prosto je neverovatno da jedna takva parapolitička organizacija koja je bezmalo tri decenije uzurpirala život u Crnoj Gori i našim Pljevljima spočitava bilo kome, a kamoli nama, nebrigu i nemar za resurse i perspektivu razvoja našeg grada. Pogotovo, imajući u vidu činjenicu da je reč o istim ljudima koji su živote i sudbinu naših sugrađana, toliko puta do sada, prepuštali na milost i nemilost kojekakvim mešetarima i tajkunima iza kojih je stajao, glavom i bradom, upravo njihov šef - kazao je Lekić dodajući da se o Rudniku, tobož, brinu oni koji su dozvolili, ni manje ni više, nego šefovom bratu da pokupuje akcije Rudnika za bescenje, omogućavajući mu da na račun pljevaljske sirotinje bestidno uveća "svoju" imovinu za više miliona evra.

- Vi koji ste prodali pljevaljske resurse porodici Đukanović; vi koji ste nemo ćutali na finansijske bahanilije i arčenje naših šuma od strane bahatog šefovog kuma; vi za vreme čije strahovlade je slomljena kičma pljevaljskoj privredi; vi koji ste ucenjivali i podsmevali se našim sugrađanima koji su sa ikonama u rukama i verom u srcu učestvovali u veličanstvenim litijama kojima se divila cela Evropa; vi koji ste odmah nakon istorijskih parlamentarnih izbora od 30. avgusta pokušali da izazovete građanske nemire u našem gradu stvarajući nezapamćenu i šizofrenu histeriju u seriji montiranih procesa; vi koji ste toliko porodica gurnuli u siromaštvo i doveli u pitanje njihov opstanak; vi koji ste od Pljevalja stvorili crnu ekološku rupu u kojoj se sve manje dece rađa, a iz koje se omladina seli i ne vraća, imate obraza da nekome spočitavate bilo šta - poručio je Lekić.

On je ukazao na nekoliko činjenica, a kada je u pitanju konkretni slučaj, kako kaže spinovanja javnosti od strane posrnulog DPS-a, a koji se tiče perspektive funkcionisanja Rudnika uglja iz kojih se može izvući samo jedan zaključak: “ nemilosrdnom arčenju pljevaljskih resursa od strane porodice Đukanović i njihovih kleptokratskih struktura u menadžmentima Elektroprivrede Crne Gore i Rudnika uglja Pljevlja je došao kraj”, kazao je Lekić naglašavajući da su  danas na čelu ovih kompanija odgovorni ljudi koji su ispoljili apsolutni senzibilitet prema sistematski uništavanom industrijskom gigantu Crne Gore kakav je Rudnik uglja.

- Tako je na Skupštini akcionara Rudnika uglja AD Pljevlja, na vanrednoj 38. sednici održanoj 30. juna ove godine, donet čitav niz odluka kojima je naloženo preispitivanje finansijskih iskaza Rudnika uglja za prethodnu godinu - kazao je Lekić.

Prema njegovim rečima  od posebne važnosti za Rudnik uglja i Pljevljake jeste usvojena Odluka o isplati dividende Rudnika uglja AD Pljevlja za 2020. godinu u kojoj je naglašeno da će tačan iznos biti preciziran nakon sprovedene revizije, kao i da iznos dividende apsolutno neće ugoroziti poslovanje, likvidnost i investicije Rudnika uglja.

- Dakle, od uništavanja Rudnika uglja i arčenja pljevljskih resursa, ali i od isforsirane bajke o milionskoj dobiti, za razliku od svih prethodnih godina kada ste vi upravljali privredom i životima u našim Pljevljima, ovoga puta nema ništa - zaključio je Lekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna