SEDAM OPŠTINA SAGLASNO OKO JEDNOG PROJEKTA: Počeli dogovori o izgradnji regionalnog reciklažnog centra

V.V.

06. 07. 2021. u 15:42

PREDSTAVNICI sedam opština, među kojima je i hercegnovska, na nedavno održanom sastanku koji je organizovao predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa ministrom ekologije prof.dr Ratkom Mitrovićem saglasili su se da je svima neophodna izgradnja regionalnog reciklažnog centra.

СЕДАМ ОПШТИНА САГЛАСНО ОКО ЈЕДНОГ ПРОЈЕКТА: Почели договори о изградњи регионалног рециклажног центра

V. Vujnović

Definisani su osnovni parametri bitni za realizaciju projekta, kao što su količina otpada, udaljenost od opština i troškovi transporta, tehnologija koja bi se koristila prilikom obrade otpada, kao i neophodna  finansijska sredstva. Ministarstvo će  u saradnji sa opštinama i stručnim konsultantima, otpočeti izradu studije izvodljivosti.

Predstavnici Opštine Herceg Novi bili su  sekretar za komunalne delatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Dejan Radonić i direktor preduzeća "Čistoća"  Vasilije Seferović. Prema njegovim rečima dogovoreno da se formira zajednička Komisija i  pronađu najbolji modaliteti za realizaciju ove ideje.

Regionalni reciklažni centar trebalo bi da bude u Opštini Nikšić, koja u prostornom planu predviđa ovakav objekat.

-Reč je o inicijalnom sastanku,a parametre će sagledati zajednička komisija ministarstva i svih opština učesnica u projektu, kazao je Seferović.

70 TONA OTPADA DNEVNO

U hercegnovskoj opštini dnevne količine otpada u ovom periodu iznose oko 70 tona, što je duplo više nego što je prosek u vansezonskom periodu. Otpad se sada doprema u Reciklažni centar u Meljinama a dalje transportuje na deponiju Tisove grede, koja se održava i nasipa za šta je potrebno obezbediti dodatna finansijska sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna