NADLEŽNI POZVANI NA HITAN SASTANAK: Blokiran račun opštine Pljevlja

M.D.

23. 06. 2021. u 12:56

PREDSEDNIK opštine Pljevlja Igor Golubović na današnjoj pres konferenciji pozvao nadležne državne organe na hitan sastanak radi sprečavanja paralisanja života u Pljevljima.

НАДЛЕЖНИ ПОЗВАНИ НА ХИТАН САСТАНАК: Блокиран рачун општине Пљевља

M. Drobnjak

On je izrazio nezadovoljstvo odnosom Poreske uprave Crne Gore prema lokalnoj upravi u Pljevljima zbog, kako je rekao, dvostrukih aršina u odnosu na dugovanja nekih drugih lokalnih uprava u Crnoj Gori.

Golubović je kazao da će račun biti blokiran sve dok kompletan iznos duga prema Poreskoj upravi ne bude izmiren, bez obzira koliko će to trajati i da li će uticati na izmirivanje plata zaposlenih i ostale obaveze.

-Od danas opština Pljevlja neće vršiti plaćanja prema korisnicima budžeta, kao što su ustanove kulture, sporta i slično, kao ni prema dobavljačima- kazao je Golubović.

Dospele finansijske obaveze opštine Pljevlja na dan 20.06.2021.godine iznosile su 1.669.752,38 eura, a od toga poreske obaveze i doprinosi iznosile su 626.133,31 eura.

Prvi čovek Opštine tvrdi da je pljevaljska lokalna uprava u prethodnom periodu redovno izmirivala svoj poreski dug, čak mnogo brže od očekivanog pa nova blokada računa predstavlja neočekivano i vrlo neprijatno iznenađenje.

-Na današnji dan poreski dug je smanjen usmeravanjem novca dobijenim iz Egalacionog fonda koji je usmeren na otplatu duga, pa ukupan dug trenutno iznosi oko 445 hiljada eura, kazao je Golubović dodajući da će svaki euro koji pristigne na račun biti usmeren za otplatu poreskog duga, ma koliko to trajalo.

Presednik Opštine kazao je da su  razlozi za obraćanje javnosti nekontrolisane i neprincipjelne blokade računa opštine Pljevlja i komunalnih preduzeća,posledicama blokade na poslove opštine i zaposlene u opštini i komunalnim preduzećima.

Njegovo obraćanje ujedno je bio i javni poziv Vladi Crne Gore, Ministarstvu finansija i Upravi prihoda i carina za organizaciju hitnog sastanka radi sprečavanja paralisanja života u Pljevljima.

Golubović je istakao da od danas ne preuzima bilo kakvu odgovornost za rad i funkcionisanje lokalnih komunalnih preduzeća i izmirivanje plata radnicima, od kojih je veliki dio opet u blokadi odnosom Poreske uprave Crne Gore.

Golubović je pozvao Upravu prihoda i carina da zauzme jedinstven stav u odnosu prema poreskim dužnicima u drugim opštinama.                                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a