SVAKA PRESUDA MANJA OD SRAMA: Izvinjenje Mirka Ilića iz Nikšića porodici narodnog heroja LJuba Čupića

M. S.

17. 06. 2021. u 14:54

- JA, Mirko Ilić, ovim putem želim da se izvinim porodici Čupić-Ćupić kojoj sam zbog nepočinstva naneo bol, ali i građanima Nikšića iCrne Gore. Nikada u svom životu nisam oskrnavio bilo čije spomen obeležje, spomenik ili grob, koji su za mene bili i ostali svetinja. Nažalost, alkohol je učinio svoje zbog čega se danas stidim i kajem.

СВАКА ПРЕСУДА МАЊА ОД СРАМА: Извињење Мирка Илића из Никшића породици народног хероја Љуба Чупића

Foto: Printskrin

Ovo je deo rukom pisanog izvinjenja koje je Nikšićanin Mirko Ilić (57) uputio, posle nečuvenog čina pred spomenikom narodnog heroja Ljuba Čušića, na kojem je uruinirao na Trgu Slobode u Nikšiću.

- Bog mi je svedok da sam mnogo puta  prolazio  pored spomenika  Ljuba Čupića  i nikada mi nije palo na um da uradim  nešto  neljudsko. Shvatam reakciju i sud  javnosti i porodice Čupić-Ćupić. Tu sam da snosim sve kosekvence. Ovo je za mene katastrofa i svaka presuda  biće manja  od stida i srama  koje preživljavam - napisao je Ilić, protiv koga je zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo povreda groba Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podnelo optužni predlog.

Nakon ovog čina u Crnoj Gori je krenula serija protesta, a nakom saslušanja kod tužioca Iliću je zbog nemogućnosti da se, usled obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, na zahtev postupajućeg tužioca određena mera nadzora - zabrana napuštanja stana. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju